06 / 05 / 2024

işyeri tapulu almak

işyeri tapulu almak

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Uygun fiyata ev ve iş yeri arayanları müjde! TOKİ 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satacak! İşte başvuru tarihi...

Ev ve iş yeri satın almak isteyenlere güzel haber TOKİ'den geldi. TOKİ, 43 ilde konut, 17 ilde iş yeri satışı yapılacağını ilan etti. İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

Ankara'da 21 adet arsa, 3 iş yeri ve 1 konut satılıyor: Gayrimenkul almak isteyenler dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ili, Çankaya, Çubuk, Etimesgut, Pursaklar ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan 21 adet arsa, 3 iş yeri ve 1 konutu satıyor. Peki başkentte satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek! Bu tarihe dikkat!

Arsa ve iş yeri almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor...

İşyeri elektrik aboneliği ücreti 2015!

İşyeri ve mesken gibi bağımsız bölümlerde elektrik sözleşmelerinin kullanıcı adına yapılıyor. Elektrik aboneliğini almak için ilgili elektrik dağıtım şirketine müracaat ediliyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

İşyeri tapu harcı 2015!

Bir dükkan veya ofis satın almak istediğinizi düşünelim. Diğer taşınmaz mallar gibi bu gayrimenkulün satışı da Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, işyeri tapusu nasıl devredilir? İşyeri tapu harcı 2015 ne kadar?

İşyeri kredisi nasıl alınır?

Yeni işyeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmeler bankaların sunmuş olduğu işyeri kredisinden faydalanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nasıl alınır? İşyeri kredisi şartları nelerdir?

İşyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı....

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

işyeri tapulu almak Haberi

işyeri tapulu almak

İşyeri tapulu daire almanın devavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. 

Örneğin, kat malikinin bu gayrimenkulü satmak istemesi halinde dükkan tapulu mesken için konut kredisi çıkmıyor.  Bu şekilde bir dairenin satışının nakit olarak yapılması gerekiyor. 


Ayrıca, dükkan tapulu dairenin yer aldığı binada kat malikleri buranın projeye aykırı olarak kullanıldığına dair şikayette bulunabiliyor. Yapılan bu şikayet neticesinde kat maliki cezai yaptırımlara maruz kalabiliyor.


İşyeri tapulu dairenin tapusunda belirtilen niteliğe dönüştürülmesi ve bu amaçla kullanılması istenebiliyor. Buna karşın, kat maliklerinin onayının alınması durumunda, işyeri tapusu kütükte mesken tapusuna çevrilebiliyor.


Bunun için tapuda cins değişikliği işlemi yapılıyor. Cins değişikliği işlemi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor.


Gerekli belgeler:

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı...