05 / 05 / 2024

işyeri tapusu nasıl alınır

işyeri tapusu nasıl alınır

İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız bölümlerin mülkiyet hakkını gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüklerinde yapılıyor. Peki, işyeri tapusu için gerekenler nelerdir?

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

PTT personel alımı başvurularında son dakika! PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024!

PTT personel alımı başvurularındaki son dakika gelişmeleri iş arayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?

Şanslı ikramiye kazananları açıklandı. Milli Piyango için çekiliş nasıl kontrol edilir? Resmi bilet başvuru yöntemi için tıklayınız...

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

işyeri tapusu nasıl alınır Haberi

işyeri tapusu nasıl alınır

İşyeri tapusu için gerekenler!

İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız bölümlerin mülkiyet hakkını gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüklerinde yapılıyor.


İşyeri tapusu almak veya satmak için gerekli olan bazı belgeler temin ediliyor. Eğer işyerinin gerçek kişi adına devredilmesi halinde ve işyerinin tüzel kişi adına devredilmesi halinde istenen belgeler ayrı oluyor. İşyeri tapusu için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


Şahıslarda tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu Aslı veya Fotokopisi

- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği

- 4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.

- Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının,...