05 / 05 / 2024

işyeri tapusu nedir

işyeri tapusu nedir

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Sanal ofisler 'iş yeri kiralaması' olarak görülmüyor!

Yeni çalışma kültürü sanal ofisler oldu. Peki nedir bu sanal ofisler? Sanal ofis kiraları ne kadar? Sanal ofisler, iş yeri kiralaması olarak geçiyor mu? İşte detaylar...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İşyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

İşyeri kira sözleşmesi bu Haziran'da yenilenen kimselere mal sahibi zam yapıyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016 nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı nedir?

İşyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016!

Geçtiğimiz sene işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi mükellefi oluyor. Vergiyi istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki, işyeri kira gelir beyanname verme sınırı 2016 nedir?

İşyeri kira artış oranı Mart 2016!

İşyeri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline, sözleşmede yazan esaslar doğrultusunda zam yapılıyor. Peki, işyeri kira artış oranı Mart 2016 nedir? İşte enflasyon oranları..

İşyeri kira gelir vergisi muafiyeti 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Kira geliri sınırı ev ve işyerleri için farklı tutarlarda belirleniyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi muafiyeti 2016 nedir?

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İşyeri kira artış oranı Şubat 2016!

2015 Şubat tarihinde işyeri kiralayan kiracılar ilk zamlarını, Şubat 2016'da alacaklar. Yapılan bu zam 2017 Şubat'a kadar uygulanacak. Peki, işyeri kira artış oranı Şubat 2016 nedir?

İşyeri tapu harcı 2016!

İşyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, işyeri tapu harcı 2016 ne kadar?

İşyeri çöp vergisi muafiyeti!

İşyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunıyor. Bu verginin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, işyeri çöp vergisi muafiyeti var mı? İşyeri çöp vergisi muafiyeti nedir?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

İşyeri tapusu için gerekenler!

İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız bölümlerin mülkiyet hakkını gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüklerinde yapılıyor. Peki, işyeri tapusu için gerekenler nelerdir?

işyeri tapusu nedir Haberi

işyeri tapusu nedir

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.


Kat mülkiyeti kurulurken aynı katta birbirine bitişik bulunan aynı nevideki birden fazla bağımsız bölüm veya bir yapının otel, iş veya ticaret yeri gibi iktisadî açıdan veya kullanma bakımından bütünlük arz eden birden çok katı veya bölümü, kat mülkiyeti kütüğüne tek bağımsız bölüm olarak tescil edilebilir. 


Böyle bir tescilin yapılabilmesi için, buna uygun değişiklik projesinin ve yapı kullanma izin belgesinin Tapu Sicil Müdürlüğüne verilmiş olması gereklidir.


İnşaat bittikten sonra gerekli izinlerin alınması halinde mülkiyet tapusu da alınabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?


İşyeri tapusu, iş bürosu, dükkan, mağaza gibi bağımsız...