02 / 05 / 2024

işyerinden kiracı çıkarmak

işyerinden kiracı çıkarmak

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Ev alıyorum derken, dert almayın! Uyanık kiracılara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe büyürken, yeni ev alacaklar için de uyarılar peş peşe geliyor. Hukukbil isimli kullanıcı X sosyal medya hesabından içinde kiracı olan evler ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İçinde kiracı olan evi almak mantıklı mı? Şimdi konuta yatırım zamanı mı? Aman dikkat!

Konuta yatırım yapacak kişiler, bu yatırımın mantıklı olup olmadığını araştırırken; kiracılı ev satın alma konusu da merak ediliyor. 61,2 bin takipçili Piyasa Kurdu / Borsa, X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TOKİ o ilde 304 konut ve 8 iş yeri inşa edecek!

Muğla Seydikemer'de TOKİ tarafından inşa edilecek projenin çalışmaları başladı. 304 konut ve 8 iş yerinden oluşacak projenin Seydikemer’e hayırlı olmasını dileyen Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “TOKİ konutları, en kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecektir” dedi.

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Artan kira ve konut fiyatlarından sonra ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bazı ev sahipleri yüksek kira için kiracısını evden çıkarmanın yollarını ararken, kiracılar buna nasıl engel olacağını araştırıyor. 

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

işyerinden kiracı çıkarmak Haberi

işyerinden kiracı çıkarmak

İşyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kiracı kira bedelini zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Taşınmaz sahibi de istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, kanunda belirtilen haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. İşte işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri ihtiyacı: 

İşyeri sahibi, eşi veya çocukları kiradaki gayrimenkulü meslek veya sanat amacıyla işyeri olarak kullanacaksa bu madde uygulanıyor. Kira kontratının bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Esaslı tamir, yeniden inşa veya imar, tevsi, tadil: 

Ev sahibi gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme veya değişiklik işlemi yapmak istiyorsa bu nedenle evi boşalttırabiliyor. Kira sözleşmesinin bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Yeniden iktisap eden...