02 / 05 / 2024

işyerinden kiracı nasıl çıkarılır

işyerinden kiracı nasıl çıkarılır

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

Kira uyarlama davası nasıl açılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024!

Ev sahibi ve kiracılar, kira uyarlama davası ile ilgili şartları ve nasıl uygulanacağını merak ediyor. İşte kira uyarlama davası açma şartları 2024...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?

Şanslı ikramiye kazananları açıklandı. Milli Piyango için çekiliş nasıl kontrol edilir? Resmi bilet başvuru yöntemi için tıklayınız...

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

Sigortalı çalışanların işsiz kaldıklarında aldığı işsizlik ödeneği (maaşı) belirli şartlar sağlandığında ödenir. İşsiz kalanlar işsizlik maaşına kimler başvurabilir, işsiz maaşına başvuru nasıl yapılır ve işsizlik maaşı nasıl hesaplanır sorularının cevabını araştırıyor.

işyerinden kiracı nasıl çıkarılır Haberi

işyerinden kiracı nasıl çıkarılır

İşyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kiracı kira bedelini zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Taşınmaz sahibi de istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, kanunda belirtilen haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. İşte işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri ihtiyacı: 

İşyeri sahibi, eşi veya çocukları kiradaki gayrimenkulü meslek veya sanat amacıyla işyeri olarak kullanacaksa bu madde uygulanıyor. Kira kontratının bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Esaslı tamir, yeniden inşa veya imar, tevsi, tadil: 

Ev sahibi gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme veya değişiklik işlemi yapmak istiyorsa bu nedenle evi boşalttırabiliyor. Kira sözleşmesinin bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Yeniden iktisap eden...