01 / 05 / 2024

işyerinden kiracı tahliyesi

işyerinden kiracı tahliyesi

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Artan kira ve konut fiyatlarından sonra ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bazı ev sahipleri yüksek kira için kiracısını evden çıkarmanın yollarını ararken, kiracılar buna nasıl engel olacağını araştırıyor. 

8 milyon kiracı için harekete geçildi! Fahiş kiralara neşter vurulacak: Yeni adımlar tek tek açıklandı!

Konut kiralarında fahiş kiralara engel olunması için, kiracılara koruma kalkanı hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasalar ile korunmaktadır. Kiracıların oturdukları eve dair merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazılarıdır!

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

İhtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kiraya verilmiş olan bir gayrimenkulün tahliyesi, ancak haklı sebeplerin varlığı halinde mümkün oluyor. Bu nedenler Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, ihtiyaç nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracıların yeni çilesi “tahliye taahhütnamesi” nedir? Ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkartabilir mi? İşte cevabı…

Tahliye taahhütnamesi nedir, ev sahibi istediği vakitte kiracıyı evden çıkartabilir mi? İşte bu soruların cevabı...

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye taahhütnamesi örneği!

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralanan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyan olarak biliniyor. Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları nedir? İşte kiracı tahliye

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Tahliye edilen kiracı ev sahibinden para talep edebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire satın aldık, içerisinde kiracı oturmaktaydı. Kiracıya başka mülkümüz bulunmadığını, ihtiyacımız olduğunu belirterek, 6 ayda tahliyesini talep ettiğimizi belirten ihtarname çektik. 6 ay içerisinde boşaltmadı. Dava açma için belli bir süre var mıdır?' sorusunu cevapladı

işyerinden kiracı tahliyesi Haberi

işyerinden kiracı tahliyesi

İşyerinden kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşme süresi boyunca, taşınmaz sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kiracı kira bedelini zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Taşınmaz sahibi de istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için, kanunda belirtilen haklı nedenlerin mevcut olması gerekiyor. İşte işyerinden kiracı nasıl çıkarılır?


İşyeri ihtiyacı: 

İşyeri sahibi, eşi veya çocukları kiradaki gayrimenkulü meslek veya sanat amacıyla işyeri olarak kullanacaksa bu madde uygulanıyor. Kira kontratının bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Esaslı tamir, yeniden inşa veya imar, tevsi, tadil: 

Ev sahibi gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme veya değişiklik işlemi yapmak istiyorsa bu nedenle evi boşalttırabiliyor. Kira sözleşmesinin bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Yeniden iktisap eden...