05 / 05 / 2024

işyerine ait çevre temizlik vergisi

işyerine ait çevre temizlik vergisi

İşyeri sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereye ve ne zaman ödenir? 2014 yılına ait çevre temizlik vergisi ne kadar?

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Konut çevre temizlik vergisi 2021!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2021 belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2021...

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Konut çevre temizlik vergisi 2020!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2020 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2020...

Konut çevre temizlik vergisi 2019!

Çevre temizlik vergisi fiyatları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. Tebliğ ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edildi. İşte konut çevre temizlik vergisi 2019...

Giresun Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Giresun Belediyesi, belediyelere ödenmesi gereken 2018 yılı emlak ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisi ödemeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kiralık işyerine yapılan masraflar!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Beş yıllığına tuttuğum işyerine ihyası amacı ile bayağı masraf yaptım. Mal sahibinin müracaatı ile kentsel dönüşüme girdi ve beş yıllık sözleşmenin bitiminden önce tahliye edildim.Yaptığım bunca masraf ne olacak? ''sorusunu cevapladı

Salihli Belediyesi'nden çevre temizlik vergisi uyarısı!

Salihli Belediyesi, 2018 yılına ait emlak ve işyerlerine ait çevre temizlik vergisinin 1. taksit ödeme süresi hakkında uyarı yaptı. 

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

işyerine ait çevre temizlik vergisi Haberi

işyerine ait çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

Belediye gelirleri arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik vergilerinden yararlanan taşınmaz mal kullanıcılarından alınıyor. 


Söz konusu vergi konutlarda su faturalarına yansıtılırken, işyerleri ve diğer bina kullanıcılarının belediyeye giderek ödeme yapması gerekiyor.


2014 vergi oranlarına göre konutlarda çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor.


İşyeri sahiplerinin ise bağlı olduğu belediyeye giderek ödeme yapmaları gerekiyor. Emlak vergisi döneminde ödenen çevre temizlik vergisi 2014 yılında en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor. 


2.1. Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 2.300

2. Derece 1.800

3. Derece 1.500

4. Derece 1.200

5....