02 / 05 / 2024

işyerine dask yapılır mı

işyerine dask yapılır mı

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki işyerlerinde DASK yapılır mı?

İşyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır?

Zorunlu deprem sigortası, hangi yapıları kapsamıyor? DASK poliçesi yalnız, konutlar için mi yapılıyor yoksa işyerleri Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında mıdır? İşte sorunuzun işyeri-dask ile ilgili sorularınızın yanıtı...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Faizsiz ev almak için neler yapılır?

Ev almak isteyenler vatandaşlar faizsiz ev alma sistemini merak ediyor. Peki faizsiz ev almak için neler yapılır?

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

Vasi tayini işlemi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Vasi tayin işlemi nasıl yapılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu kapsamında yapılan düzenlemelere göre konut ve işyeri kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, konut ve işyeri kira artışı nasıl yapılır?

Cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale gelmesi halinde cins değişikiği işlemi için tapuya müracaat edilebiliyor. Peki, cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyeti bilirkişi incelemesi nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyeti çözümü özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut re’sen, bilirkişinin görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi incelemesi nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

Bir taşınmazın durumunun değişmesi halinde, tapuda da bu değişiklik yapılabiliyor. Bunun için gerekli belgeler ile birlikte tapu müdürlüğüne başvuruluyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne zaman yapılır?

işyerine dask yapılır mı Haberi

işyerine dask yapılır mı

İşyerine DASK yapılır mı?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki işyerlerinde DASK yapılır mı?


Zorunlu Deprem Sigortası‘nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışındadır. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gereklidir.


Tapuda mesken olarak kayıtlı işyerine DASK yapılır mı? 

Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,...