29 / 04 / 2024

işyerine dask zorunlu mu

işyerine dask zorunlu mu

DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerine DASK yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?

DASK zorunlu mu? Yapılmaz ise cezası var mı?

DASK son zamanlarda deprem konusunun gündeme gelmesi ile birlikte gündemdeki yerini sürdürmeye devam ediyor. DASK hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar.

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?

En iyi kış lastiği markası hangisi? 4 mevsim kış lastiği yerine geçer mi?

Kış aylarına girilmesi ile birlikte araç sahipleri kış lastikleri için pek çok soru yöneltmeye başladı. Hangi kış lastiğinin iyi olduğu, Kaç tane kış lastiğinin olması gerektiği gibi sorular sıkça sorulmaktadır.

EYT bilmecesinde kritik konu. Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

EYT için gerekli prim gün sayısının ne olacağı, emeklilik yaşının değişip değişmeyeceği büyük merak uyandırırken kadroya geçen işçiler de zorunlu emeklilik maddesi olup olmayacağını merak ediyor.

TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat! İşte 25 soruda tüm detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin bütün detayları açıklandı. Proje kapsamında 2 yılda 250 bin konut, 100 bin konut imarlı arsa ve 10 bin işyeri uygun fiyatlarla satılacak. Sayı 5 yılda 500 bin konut, 250 bin arsa ve 50 bin adet işyerine çıkacak. İşte 25 soruda TOKİ... 

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

işyerine dask zorunlu mu Haberi

işyerine dask zorunlu mu

İşyerine DASK zorunlu mu?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedekinin ödenmesi gerekiyor.


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor.


Belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK işyerine de yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?


Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa...