02 / 05 / 2024

işyerlerinde çevre temizlik vergisi kim öder

işyerlerinde çevre temizlik vergisi kim öder

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

Çevre ve temizlik vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için "çevre ve temizlik vergisi"nin ödenmesi gerekiyor. Peki çevre ve temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinden bazı durumlarda muaf olunabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi yapılandırması için son gün bugün!

Yapılandırma başvuruları, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun çerçevesinde yapılıyor. Çevre temizlik vergisi yapılandırma son günü bugün olarak belirlendi.

İşyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri çevre temizlik vergisi borçları için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün bugün!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak ve çevre temizlik için son gün bugün olup; mesai bitimine kadar tüm ödemelerin yapılmış olması gerekiyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyeye her sene ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 3 gün kaldı...

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün!

2017 yılı Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi için son 10 gün kaldı. Henüz ödeme yapmamış olan mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor!

2017 yılı konut ve işyerleri için çevre temizlik vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergide 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor..

İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisinde son gün ne zaman?

Bilecik Belediyesi İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisi ödemelerinde resmi olarak son tarihi açıkladı.

işyerlerinde çevre temizlik vergisi kim öder Haberi

işyerlerinde çevre temizlik vergisi kim öder

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

Mayıs ayında ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor.


2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Bilindiği üzere, konutların çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılıyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıların vergisi bağlı oldukları belediyede ödeniyor. Peki çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, konutlarda çevre temizlik vergisi borcu su faturasına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi ile birlikte vergi de ödenmiş oluyor. Bu durumda evde kiracı olması halinde vergi borcunu kiracılar ödüyor.


Çevre temizlik vergisini kiracı mı işyeri...