29 / 04 / 2024

işyerlerinde çöp vergisi

işyerlerinde çöp vergisi

Çöp vergisi her yıl iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor. Ancak istenirse tek seferde ödenebiliyor. Peki, çöp vergisi son ödemesi ne zaman? İşte, çöp vergisi 1. taksit son ödeme tarihi!

İşyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi taşınmazın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. İşte, işyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu bulundurması için düzenleme getirmeyi öngörüyor

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?

Klima gerçekten çok mu yakıyor? İşte püf noktaları...

Yaz aylarının vazgeçilmezi evlerde ve iş yerlerinde klimalar... Sıcak hava nedeniyle klima kullanımı yaz aylarında artıyor.

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

işyerlerinde çöp vergisi Haberi

işyerlerinde çöp vergisi

Çöp vergisi 1. taksit son ödeme tarihi!

Çöp vergisi; belediyeler tarafından tüm konut ve işyeri sahiplerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Bu vergi her yıl iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor. Ancak istenirse tek seferde ödenebiliyor.


Meskenler ve iş yerlerine ait çöp vergisi farklı şekilde tahsil ediliyor ve hesaplanıyor.  2015 yılı vergi tarifesine göre; Konutlara ait çöp vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor.


Çöp vergisi konutlarda su faturalarına yansıtılıyor. Ancak iş yeri sahiplerinin çöp vergisini ödemesi için beyanname vermesi gerekiyor.  Çöp vergisi Beyannamesi bir kere veriliyor. Sadece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname vermek zorunluluğu bulunuyor.


İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik...