04 / 05 / 2024

itiraz kaydı ile emlak vergisi

itiraz kaydı ile emlak vergisi

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor. Bu durumda emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Kredi borcunu emekli maaşı ile ödeyenlere kötü haber! Geçmiş dönemdeki kesintiler geri alınamayacak!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklilerin, maaş kesintilerine itiraz etmeleri halinde  bankadan önceki kesintileri talep edemeyeceklerini hükmetti.

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

ING Bank'tan büyük jest! Tarih verildi...Elinizi çabuk tutun 

ING Bank aracılığı ile yapılan açıklama bağlamında giyim sektöründe geçerli olmak kaydı ile yeni kampanyanın ayrıntıları paylaşıldı. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar katılım sağlayan müşteriler için 150 TL hediye verileceği ilan edildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm ayrıntılar.

Fatih Haydar Mahallesi 1/5000 ölçekli planına itiraz!

Fatih ilçesi, Haydar Mahallesi, 2192 ada, 38 parsel ile 24, 26, 37 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine itiraz!

Sultanbeyli ilçesi, Battalgazi Mahallesi, 384 ada, 1 parsel ile Orhangazi Mahallesi, 8978 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin 13.07.2022 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği itirazı askıya çıkarıldı.

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

4K video kaydı yapabilen Oppo Reno 5 Lite Teknosa'da 20 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en çok tercih edilen tekno marketleri arasında ye alan Teknosa, Oppo Reno 5 Lite'ı satışa çıkardı! Peki, 4K video kaydı yaparak ile ilgi odağı olmayı başaran Oppo Reno 5 Lite fiyatları ne kadar? İşte 20 Temmuz 2022 fiyat listesi...

108 MP kamera ile 4K video kaydı yapabilen Huawei Nova 9 SE'ye 1000 TL indirim! 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

MediaMarkt, Huawei'in 4K video kaydı yapabilen 108 MP kameralı akıllı cep telefonu Huawei Nova 9 SE'ye bin TL indirim yaptı! Peki, MediaMarkt'ta Huawei Nova 9 SE fiyatları ne kadar? İşte 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi 1/5000 ölçekli  imar planı değişikliklerine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe ilçesi, Eyüpsultan Mahallesi, 1785, 1800 parseller ile 1953 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

4K Sürekli Video Kaydı yapan Huawei Nova 9'a 2 bin 249 TL indirim! İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...

50 Megapiksel kamerası ile öne çıkan Huawei Nova 9'a dev bir indirim yapıldı! Peki, 4K Sürekli Video Kaydı yapan Huawei Nova 9 fiyatları ne kadar? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...

itiraz kaydı ile emlak vergisi Haberi

itiraz kaydı ile emlak vergisi

Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

2015 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayında başlamıştı. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'da son buluyor. İkinci taksitlerin Kasım ayında ödeneceği verginin bedeli taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor.


Taşınmazın değeri ise takdir komisyonları tarafından belirleniyor. Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor.


Hal böyle olunca emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?


Yüksek gelen emlak vergisi itiraz kaydı ile ödenebiliyor. İhtirazi kayda ilişkin vergi kanunlarında bir tanımlama bulunmamak ile birlikte; İhtirazi Kayıt; muayyen hakları kullanmak serbestisini muhafaza etmek isteyen tarafın bu hususta vaki beyanı olarak ifade ediliyor.


Vergi Daireleri İşlem Yönergesinin 39/3. Maddesine göre mükelleflerce kanuni gerekçe gösterilerek beyan edilen matrah ve matrah kısmı...