17 / 05 / 2024

itü Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması

itü Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması başlattı.

Geleceğin pazarlama trendi: Sanal ve artırılmış gerçeklik!

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle yapılan marketing faaliyetleri her geçen gün artıyor. Kısa süre içerisinde kalmayı düşündüğümüz otel odasını bu gözlüklerle oradaymış gibi görebilecek, hatta eşyalara dokunabileceğiz!

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

Servet GYO'nun sermaye artırımına SPK'dan red!

Servet GYO, 52 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini, tamamı geçmiş yıllar karlarından karşılanmak suretiyle 68 milyon TL tuarında bedelsiz artırılarak 120 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin yaptığı başvuru SPK tarafından reddedildi.

TOGG gelişmeye devam ediyor! Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu...

Yerli otomobil TOGG gelişmeye devam ediyor. Otomobil araştırmalarında TOOG'un bilinmeyen özelliği ortaya çıktı. Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu. Artık tüm bilgiler otomobilin ön camına yansıtılacak. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Kiler GYO'nun sermaye artırımına SPK'dan onay!

Kiler Gayrimenkul'ün 620 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi 775 milyon TL bedelli artırılarak 1 milyar 395 milyon TL'ye çıkarıldı.

Nurol GYO sermayesini artırıyor!

Nurol GYO tarafından 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, her biri 1,00-TL nominal değerde paylardan oluşan toplam 310 milyon 200 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılmasına karar verildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün sermaye artırımına SPK'dan onay!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 52 milyon 180 bin 855,64 TL olan çıkarılmış sermayesi 97 milyon 819 bin 144,34 TL bedelli artırılarak 150 milyon TL'ye çıkarıldı.

Vakıf GYO'nun sermaye artırımına SPK'dan onay!

Vakıf GYO'nun 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 1 milyar TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru uygun bulundu.

Reysaş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL'ye artırılması için SPK'ya başvuru yapıldı.  

Reysaş GYO'nun çıkarılmış sermayesi 500 milyon TL'ye artırılacak!

Reysaş GYO'nun 1 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 246 milyon 1 TL olan çıkarılmış sermayesi, 500 milyon TL'ye artırılacak. 

Akfen GYO'nun sermaye artırımına ilişkin izahnamesi yayınlandı!

Akfen GYO tarafından çıkarılmış sermayesinin 555 milyon 353 bin 668 Türk Lirası bedelli artırılarak 900 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin hazırlanan izahname yayınlandı.

Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesi 1 milyar TL'ye artırıldı!

Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesinin 970 milyon TL'den 1 milyar 20 milyon TL'ye artırılmasıyla ilgili başvuru SPK tarafından onaylandı.

Akiş GYO, sermaye artırımından 44.8 milyon TL'lik fon elde etti!

Akiş GYO'nun çıkarılmış sermayesinin artırılması sonucunda elde edilen fonun kullanım yerlerine ilişkin olarak Denetim Komitesi tarafından hazırlanan raporu yayınlandı. 

itü Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması Haberi

itü Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması

İTÜ'nün meslek lisesinden Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros yaptığı açıklamada, okulun dünyanın ve Türkiye'nin nitelikli eleman ihtiyacına yanıt vermek amacıyla gençlerin araştırma ve geliştirme yapmaları için uygun iklim şartlarını hazırladığını bildirdi.

İTÜ MTAL'in girişimci ve yenilikçi kültürün yaygınlaştırılmasına katkı için Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması düzenlediğini belirten Toros, "Türkiye genelindeki tüm meslek lisesi öğrencilerinin, projelerini sunabilmeleri için lise olarak bir ortam hazırladık. Yarışma ile eğitim, cihaz kurulumu, tamir, dekor, turizm, alışveriş, lojistik, sanat, müzeler, oyun, pazarlama, emlak, sinema, askeri uygulamalar, denizcilik ve inşaat alanlarında kullanılan artırılmış gerçeklik teknolojilerini genç kuşaklar ile buluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Toros, yarışmanın bu alana ilişkin bilgi birikimini zenginleştirme, teknoloji farkındalığını artırma, eğitim ve...