01 / 05 / 2024

iü Merkez Kütüphanesi yıkılacak mı

iü Merkez Kütüphanesi yıkılacak mı

İÜ Merkez Kütüphanesi’ni yıkacak projeye 4 No’lu Kurul’dan onay çıktı. Mimarlar Odası’nın binanın modern mimarlık mirası örneği olması nedeniyle yaptığı tescil başvurusu reddedildi.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.

Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi! BİST-100 ağır kayıplar yaşayabilir!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan başlarken Ekonomist Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi. 

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Gümüş yatırımcılarına kötü haber: 21 TL'nin altına sarkabilir

Altından sonra yatırımcılar en çok yatırımı gümüşe yapıyor. Altınla birlikte rekora yükselen gümüş için kötü haber geldi. Gümüş fiyatları 21 TL'nin altına sarkabilir. Peki gümüş fiyatları ne zaman düşüşe geçecek?

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi! Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat!

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi... Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat...

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde temmuz ayı için kötü haber

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen destek ödemeleriyle ilgili flaş bir bilgi ortaya çıktı. İşte Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler hakkında temmuz ayına ilişkin kötü haber.

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Altın bilezik fiyatları resmen fırladı! Bilezik borcu olanlara kötü haber! İşte 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra yükselişe geçti. Altının yükselişi ile altın bilezik fiyatları resmen fırladı. Bilezik borcu olanlara kötü haber! 1 Aralık 2022 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları...

Gümüş yatırımcılarına kötü haber! Gümüş fiyatları düşüyor! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için kötü haber geldi. Gümüş fiyatları düşüyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş fiyatları kaç lira? İşte son dakika gümüş fiyatları 28 Kasım 2022.

Doğalgazda kötü haber geldi! Faturaların bin TL'yi bulması bekleniyor! Hemen bu hesaplamalara bakın!

Doğalgaz için kötü haber geldi. Doğalgaza gelen fahiş zamlar, kış mevsimine girişle beraber faturalara da yansımaya başladı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, doğalgaz faturalarının önümüzdeki aylarda bin TL'yi geçmesi bekleniyor. 

Cep telefonunuzdan silmeniz gereken 70 kötü amaçlı uygulama açıklandı! Paranızı cebinizden çalıyorlar!

Bir güvenlik araştırmacısı, Android  telefonları hedefleyen bir uygulama keşfetti. Autolycos, Google Play Store'da en az 8 uygulamada kayıtlı, kullanıcılara maddi zarar veriyor. İşte zararlı yazılım içeren kötü uygulamalar... Hemen bakın, paranızdan olmayın!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

iü Merkez Kütüphanesi yıkılacak mı Haberi

iü Merkez Kütüphanesi yıkılacak mı

Türkiye’nin ilk modern üniversite kütüphanesi olan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ‘daha modern’ olacağı öne sürülen bir proje için yıkılıyor. Beyazıt Meydanı’nda otuz yıldır hizmet veren kütüphane binasını yıkacak avan projeye 4 No’lu Koruma Kurulu’ndan onay çıktı.  Mimarlar Odası ile modern mimarlık örneklerinin belgelenmesi ve korunması için çalışan DOCOMOMO Türkiye Çalışma Grubu’nun kütüphane binasının kültür varlığı olarak tescillenmesi için 4 No’lu Kurula sunduğu rapor dikkate alınmayarak tescil talebi reddedildi.


İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin projesi 1964 yılında düzenlenen ulusal yarışma ile mimar Şandor Hadi ve Hüseyin Başçetinçelik tarafından tasarlandı. 1970’te yapımına başlanan bina 1985 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Merkez Kütüphane’nin nadir eserler bölümünde Türkçe, Arapça, Farsça, Latince ve diğer dillerde 38 bin basma eser, harita, nota ve 800 albüm ile II....