18 / 05 / 2024

İvazlı akit

İvazlı akit

Bir hukuk terimi olarak karşımıza çıkan ivazlı akit nedir, sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Akit Elektrik Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Akit Elektrik Maden İnşaat Ve Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün 600 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Çelik tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşümde inşaat baronları!

Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Sabri Balaman, bugünkü yazısında ''Kentsel dönüşüm inşaat baronları'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Volkan Yılmaz: Seferber olarak kentsel dönüşüme başlamalıyız!

Yeni Akit Gazetesi’nden Taha Emre Özdemir, Silivri’de hissedilen deprem hakkında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile röportaj yaptı.

Müteahhitler devlet tarafından disiplin altına alınmalı!

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Kartal’da çöken binaya dair konuşurken, Türkiye’de çok kolay müteahhit olunduğunu belirtti. Karahasanoğlu, müteahhitlerin devlet tarafından ciddi bir disiplin altına alınması gerektiğini söyledi...

Konutta üretimde var satışta!

Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında ''konutta üretim de var satışta'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Mehmet Canıtatlı'nın yazısı..

Dubai Cityscape, Türkiye ekonomisi için önemli!

Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Sedat YILMAZ bugünki yazısında Türkiye’den 12 firmanın katılım gösterdiği Dubai Cityscape Fuarını değerlendirdi.

Katil zanlısı Cemil Karanfil'e ev kiralayan emlakçıya ceza!

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'in katil zanlısı damadı Cemil Karanfil önceki gün yakalandı. Alsancak'ta günlük olarak ev kiralayan Karanfil'in emlakçısına 10 bin 500 lira para cezası kesildi.

FETÖ'cüler mal varlıklarını kaybetmekten korkuyor!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı Almanya’daki kurumlarında görev yapan M.K. Akit’e önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik süresi!

Satış vaadi, ilerideki yapılacak satış akdinin taahhüdü niteliğinde olan bir ön akit olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaç yıl geçerli? İşte, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geçerlilik süresi!

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği!

İpotek alacaklısı, icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir. İşte ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği..

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

Taşınmaz ipotek alacaklısı, ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir ve takip talebinde bulunur. Peki, ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

Mart ayının en çok talep gören projeleri!

Mart ayında lanse edilen 16 proje arasında en çok ilgi görenleri sizler için Yeni Akit Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı derledi. İşte o projeler...

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında, bölgedeki projelerin inşaat yeri ile emlak uzmanlarının görüşleri ışığında Bahçeşehir'e neden yatırım yapılacağını açıkladı. İşte o yazı:

İvazlı akit Haberi

İvazlı akit

İvazlı akit nedir?

İvazlı akit nedir sorusunun yanıtından önce "ivaz" ve "akit" kelimelerine açıklık getirmek faydalı olacaktır. 


İvaz kelimesi, hukuksal bir terim olarak, karşılık anlamına geliyor. Buna göre hukuki işlemler ivazlı ve ivazsız olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Akit ise larşılıklı ve birbirine uygun irade açıklamalarından meydana gelen hukuki işleme deniyor. Mukavele veya sözleşme olarak da biliniyor. Bu bilgiler ışığında asıl sorumuz olan "İvazlı akit nedir?" sorumuzu yanıtlarsak; İvazlı akit, borçlar hukukuna göre iki tarafada borç yükleyen karşılıklı yapılan sözleşmeye deniyor.


İvazsız akit

Eğer bir sözleşme, sözleşen taraflardan sadece birisine borç yüklemekte ve diğer taraf herhangi bir yüküm altına girmeksizin sözleşmeden yararlanmakta ise, ivazsız akit niteliği taşımış oluyor. 


Tapuda ivazlı akit niteliği taşıyan işlemler..

- Bağımsız Bölüm İlavesi

- Bağış

- Devre Mülk Hakkı

- Diğer İrtifak Hakları

- Geçit Hakkı

-...