07 / 05 / 2024

ivazsız intikal değer artış kazancı

ivazsız intikal değer artış kazancı

Müteahhit ile yapılan anlaşma sonucunda kat karşılığı olarak alınan gayrimenkullerin dairelerin elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı vergisi ödenir mi? İşte Gelir Vergisi Sirküleri 76'da yer alan esaslar...

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Telefon alacaklara müjde! Telefon fiyatlarında düşüş! İşte en çok değer kaybeden 10 telefon modeli!

Gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan cep telefonlarının çıkan her yeni modeli merakla araştırılır. Cep telefonları alacaklara müjde. İşte en çok değer kaybeden 10 telefon modeli!

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?

IMF güçlü dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri sıralarken, ülkelerin güçlü dolar hareketi karşısında ne yapması gerektiğini ele alan bir makale yayınladı.

Euro değer kaybediyor! Euro yatırımcıları kırmızı alarm... İşte Euro kurunda son durum

Euro şu dakikalarda dolar karşısında  tekrar değer kaybetmeye başladı. Sabah 0,97 olan parite, şu anda 0,96 seviyesine geriledi. İşte euro kurunda son durum...

Doları boş verin şimdi, asıl TL'nin ne zaman değer kazanacağı açıklandı! Resmen tarih verdiler

Dolar fiyatlarında yükselme devam ederken, elinde TL olan ya da maaşını TL ile kazanan vatandaşlar TL'nin ne zaman değer kazanacağını merak etmeye başladı. TL hakkında canlı yayında bomba açıklamalar geldi. Gelin bu açıklamalara birlikte göz atalım...

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Türkiye'de son 6 ayda dolar ve euronun 18 liraya dayanması nedeniyle Türk Lirasındaki aşırı değer kaybı, Fortune 500 listesine giren Türk şirketlerinin toplam cirosunun Apple'ın cirosunun gerisinde kalmasına neden oldu.

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Özak GYO değer odaklı projelerle büyüyecek!

Konut, ticari, turizm ve perakende olmak üzere farklı alanlarda projeler geliştiren Özak GYO, söz konusu sektörlerde ekonomik değer oluşturmaya devam ediyor.

Sosyal yaşam alanları bulundukları bölgeye değer katıyor!

TOKİ, İstanbul ve Ankara'da, yeşille iç içe sosyal yaşam imkânı sağlayan parklar inşa ediyor. Ankara’da Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirdiği Kuzey Yıldızı rekreasyon alanları, bulundukları bölgeye değer katıyor.

Düz Oranlı Katma Değer Vergisi Sistemi dönemi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV düzenlemesi hakkında işletmeler için önemli açıklamalarda bulundu. Ağbal, Düz Oranlı Katma Değer Vergisi Sistemi döneminin başlayacağını söyledi.

İşte İstanbul'un ofis yatırımlarında değer kazanacak bölgeleri!

Türkiye’nin rekortmen emlak danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş İstanbul’un ofis yatırımlarında değer kazanacak bölgelerini açıkladı.

DYO'nun 'Ustalığa Değer' projesi hız kesmiyor!

DYO’nun geçen yıl başlattığı ‘Yarınlar İçin Değer’ projesi altındaki ‘Ustalığa Değer’ bu sefer Isparta’da yapılıyor. DYO güllerin ve göllerin şehri Isparta’daki ustalara eğitim verdi.

ivazsız intikal değer artış kazancı Haberi

ivazsız intikal değer artış kazancı

Arsa karşılığında alınan gayrimenkuller değer artış vergisine tabi tutulur mu?

Gelir vergisi kanunu gereğince, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Bu vergiyi iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde taşınmaz malının satışını yapanlar ödüyor.


Peki müteahhit ile yapılan anlaşma sonucunda kat karşılığı olarak alınan gayrimenkullerin elden çıkarılması durumunda değer artış kazancı vergisi ödenir mi? 


Konu ile ilgili bilgiler 25 Mart 2011 tarihinde Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan "Gayrimenkullerin Elden Çıkarılması Halinde, Değer Artışı Kazancının Hesaplanmasında, İktisap Tarihi Olarak Hangi Tarihin Esas Alınacağına İlişkin Açıklamalar" kapsamında yer alıyor.


Gelir Vergisi Sirkülere göre; Arsa karşılığında alınan gayrimenkullerin değer artış vergisi hususunda arsaya nasıl sahip olunduğu önem teşkil ediyor.


Kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde,...