14 / 05 / 2024

İvazsız İntikallerde Vergi Oranı

İvazsız İntikallerde Vergi Oranı

2013 yılı ivazsız intikallerde vergi oranı yüzde kaç? Merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı ve ivazsız intikallerde vergi oranı hususu ile ilgili detaylar ve hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İvazsız ne anlama gelir? İvazsız intikal ve iktisap ne demektir?

İvazsız kelimesi, hukuki terimler arasında yer aldığı için herkes tarafından bilinmeyebilir. Ancak bu terimler özellikle hukukla ilgili olanlar için oldukça önemlidir. Bu terim özellikle de gayrimenkul alanında sıkça kullanılır. Peki ivaz, ivazsız, ivazsız intikal nedir?

Tekstilde alarm çanları çalıyor: İthalata vergi getirilmezse batarız!

Küresel talep daralması, artan maliyetler gibi nedenlerle ihracatta zor günler geçiren tekstil sektörü kırmızı alarm veriyor. Sektör temsilcileri ithalata vergi getirilerek iç piyasadaki üreticinin korunması gerektiğini aksi halde firmaların batacağını söylüyor.

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor?

Tapu işlemlerinde sık sık karşılaşılan işlemlerden biri olan ivazsız intikalin ne olduğu merak ediliyor. İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne anlama geliyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Elazığ ve Malatya'da depremde varlıklarını kaybedenlerin vergi borcu silinecek!

Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenenler için Ankara Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öz, "Mükellefin kaybettiği bu gelir kaynaklarıyla ilgili vergi borçları ve cezaları terkin edilebilecek." dedi...

Vergi ödemesinde 20 yeni uygulama!

Ziraat Bankası hayata geçirdiği 20 yeni uygulama ile mükelleflere hatasız ve kolay vergi ödemesi yapma avantajı sunuluyor.

Değerli konutta vergi oranları!

Dünya Gazetesi'nden Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Değerli konut vergisinde vergi oranları''nı inceledi.

Miras için vergi ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anne ve babası vefat etmiş olan kızın vefatı halinde, mal varlığı kardeşlerine ivazsız intikal olarak mı, miras olarak mı kalır? Vergi hesabında kardeşlere kalan mirastan,Veraset İntikal Vergisi her bir kardeş için 250 bin TL’lik istisna olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Daha az vergi ödeme hakkımız var!

Modern devletlerin ekonomik gücünün varlık sebebi ve finansman aracı vergidir. Etkin ve adil bir vergi sistemi için kaçağı önlemek öncelikli hedef olmalı. Ancak yasalardaki mükellef haklarını da bilmeli ve uygulamalıyız...

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık’a uzatıldı!

Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı. İkinci el otomobildeki KDV uyuşmazlığı sorunu çözüldü. Vergi indirimlerinin iç talebi canlandırarak, büyümeye pozitif etki yapması bekleniyor...

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi yaklaşıyor!

Miras hukukuna göre; menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, mirasçılar bu yıl ne kadar vergi ödeyecek?

İvazsız İntikallerde Vergi Oranı Haberi

İvazsız İntikallerde Vergi Oranı

İvazsız intikallerde vergi oranı!

İvazsız intikallerde vergi oranı ile ilgili hususlara 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre hesaplanan ivazsız intikallerde vergi oranı 2013 bilgileri aşağıda yer alıyor.


"7338 sayılı Kanunun 16. maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarları belirtilen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edilmiştir. Bu nedenle, 1/1/2013 tarihinden itibaren veraset yoluyla veya ivazsız surette meydana gelen intikallerde veraset ve intikal vergisi aşağıdaki tarifeye göre hesaplanacaktır."


Yukarıda yer alan hükümlerde bahsi geçen 16. madde şu şekilde sıralanıyor;


Madde 16

Bir şahsa ana, baba, eş ve çocuklarından (evlatlıktan evlat edinenlere yapılan ivazsız intikaller hariç) ivazsız mal intikali halinde vergi, ivazsız intikallere ilişkin tarifede yer alan oranların yarısı uygulanarak hesaplanır.

Vergi tarifesinin matrah dilim tutarları, her yıl bir önceki...