05 / 05 / 2024

İzmir 2019 kesinleşmiş projeler

İzmir 2019 kesinleşmiş projeler

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ara zammında son durum!

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli ve memurun Temmuz’da yüzde 15 zam alması kesinleşirken, milyonlarca çalışan asgari ücrete zam gelecek mi? diye soruyor. Merkez Bankası’nın  asgari ücrete zam mektubunun ardından gözler şimdi hükümete çevrildi.

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

Bayram tatili yaklaşırken, milyonlarca kişi  ''Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma hangi günler ücretsiz? İstanbul'da Arefe günü toplu taşıma ücretsiz mi?'2 sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir ücretsiz toplu taşıma tarihleri... 

2019'dan bu yana İzmir'de hangi yatırımlar yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Tunç Soyer burada 2019'dan beri yapılan yatırımları tek tek açıkladı...

İzmir'de 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144'ü tamamlandı! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144’ünü tamamlayarak yüzde 87 başarı oranına ulaştıklarını duyurdu. 

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri

Emekli zammı Ocak 2023 tahminleri yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte netleşiyor. Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Ocak 2023 emekli zammı da kesinleşmiş olacak. İşte memur, Bağ-Kur ve SSK emekli maaş tahminleri..

Emekli maaşlarına yeni ayar geliyor! 5 bin liradan başlayacak

Yeni yıla az bir süre kalmasıyla birlikte herkes 2023 Ocak ayında alacağı zamlı maaş için hesap yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı ile 4 aylık zam oranı kesinleşmişti. En düşük emekli maaşının 5 bin liraya yükseltilmesi için yeni çalışma başlatıldı.

Benzin ve motorine zam gelecek mi? 23 Mayıs 2022 son dakika akaryakıt fiyatları!

Milyonlarca araç sahibi benzin, motorin, LPG ve otogaza indirim ya da zam gelip gelmediğini araştırıyorlar. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 ildeki vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını güncel olarak takip ediyorlar. Peki, Benzin ve motorine zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağını belirleyecek iki veri kaldı. TÜİK son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları da belli olunca maaşlardaki artış da kesinleşmiş olacak.

Uğur Akkuş hapis cezası aldı iddialarına yalanlama!

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'un 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilmişti. Konuya ilişkin basın açıklamasında bulunan Akkuş'un avukatı "Herhangi bir kesinleşmiş herhangi bir mahkeme kararı yoktur" diye konuştu.

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

Ankara- Ankara Projesi tüketici davası ile ilgili yeni gelişme!

Yapı Kredi GYO'ya karşı açılmış dava ile ilgili yeni bir gelişmenin olmadığı bilgisi paylaşıldı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinafın şirket lehine davanın red kararını hukuka uygun bularak onadı. Dosya şirket lehine kesinleşmiş olup, tamamıyla kapandı. 

İstanbul Havalimanı'nın 2021 kiraları da ertelenecek mi?

İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken yıllık kira tutarı 1 milyar 45 milyon Euro. Fakat 2019’dan sonra 2020’de de kira ödemesi ertelendi. Peki, 2021'de de kira ertelenecek mi?

İzmir 2019 kesinleşmiş projeler Haberi

İzmir 2019 kesinleşmiş projeler

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projelerine ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:

1- Bakanlığınızı ve Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşları kapsayan 2014-2018 yılları arasında yıllar bazında olmak üzere İzmir'e yatırım amacıyla ihalesi yapılmış ancak başlanmamış kaç proje vardır? Bunlar hangi projelerdir?
2- Bakanlığınızı ve Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşları kapsayan 2014-2018 yılları arasında yıllar bazında olmak üzere İzmir'e yatırım amacıyla yapılan ve tamamlanan kaç proje vardır? Bunlar hangi projelerdir?
3- Bakanlığınızın ve Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların 2019 yılı için İzmir'e yönelik kesinleşmiş yatırımları...