06 / 05 / 2024

izmir Agora unesco

izmir Agora unesco

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir Karşıyaka Agora AVM, Çiğli'de açılacak!

Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, "Balçova Agora'yı 13 yıldır 101 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Biz de İzmir Karşıyaka'ya Agora'yı getireceğiz" dedi.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ihale edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

İzmir Üniversitesi Agora AVM'de mobilya sergisi düzenliyor!

İzmir Üniversitesi İç mimarı ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman ve Yüksek Mimar Aydın Özay'ın proje danışmanlığında Agora Alışveriş Merkezi'nde 16 tasarım ürünü sergileyecek.

İzmir Agora Parkı yeniden tasarlanıyor!

Agora Parkıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarlıyor. Farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğe katılan öğrenciler, ortaya çıkardıkları tasarımlarla büyüklere adeta taş çıkartıyor.

İzmir Tarih Projesi 2. etap çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora - Kadifekale - Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında 2. etap çalışmalarına başladı.

İzmir Tarih Projesi'nin 2. etap çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora - Kadifekale - Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında 2. etap çalışmalarına da başladı.

İzmir'de tarihi bölgede 2. etap başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Agora-Kadifekale- Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattığı tarihi aksta ikinci etap için çalışmalar başladı.

izmir Agora unesco Haberi

izmir Agora unesco


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" dedi. 



Tarihi kent merkezi


Bir tarihi eser veya bölgenin Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gerekli prosedürü o yerin bağlı olduğu belediyelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla başlatması gerekiyor. İzmir'de de Bergama ve Efes'in listeye alınmasının ardından tarihi kent merkezinin de bu listeye alınması için girişim başlatılması gerektiği gündeme gelmişti. Yeni Asır, 22 Temmuz 2015 tarihli manşetiyle Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin bu yöndeki prosedürü yıllardır başlatmadığını ortaya koymuştu. 


Hazırlık süreci


İzmir Ticaret Odası'nın da bu yönde hazırladığı projeyi 2006 yılında sunduğu Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından nihayet bu yönde adım atmaya karar verdi. Önceki günkü Turizm Zirvesi'nde konuşan...