06 / 05 / 2024

izmir apır hasar gören binalar

izmir apır hasar gören binalar

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

A101’de dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düştü!

A101’in büyük ses getirecek indirim kampanyası yarın başlayacak. Bu kapsamda, dik süpürge 499 TL’ye, karma ahşap ürünler 19,90 TL’ye, sıvı çamaşır deterjanı 72,50 TL’ye düşecek. İşte 7 Eylül Perşembe A101 fiyat listesi...

Osmaniye'de 7 bin 100 kalıcı konutun projesi hazır!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'de, evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için 7 bin 100 konutun projesinin hazır olduğu açıklandı.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Hasar tespit başvurusu nasıl yapılır? Hasar Tespit nasıl sorgulanır? İşte hasar tespit tanımları!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra binlerce bina yıkıldı ve hasar gördü. Bunun üzerine vatandaşlar kendi binalarının hasarlı olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 50,49'unun ağır hasarlı olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en büyük isteğinin hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi olduğunu söyledi.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

TOKİ evleri sapasağlam! TOKİ inşaatlarındaki sır perdesi ortaya çıktı! İşte detaylar!

Kahramanmaraş depremi ile beraber 10 ilde ağır hasar aldı. Ancak TOKİ binaları olduğu gibi duruyor. Peki neden? İşte detaylar!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

İzmir'deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için Bayraklı ilçesindeki rezerv alanda hayata geçirilen projede 2. etapta yer alan 267 konut ve 4 iş yerinin sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

izmir apır hasar gören binalar Haberi

izmir apır hasar gören binalar

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. Anadolu Ajansı'ndan Tezcan Ekizler'in haberine göre; depremin ardından 215 bin binada hasar tespit işlemi yapılan kentte, 680 ağır ve 800 orta hasar gören binayla ilgili sürdürülen yıkım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Bayraklı ve Bornova'da 100'e yakın binanın yıkımının tamamlanmasından sonra söz konusu alanlarda yeni yapılar için inşaat sürecine geçildi.

Diğer ağır hasar gören binalardan 488'i için de yıkım tebligatları hak sahiplerine gönderildi. Yıkım ruhsatı alınan yaklaşık 100 binada tahliye işlemleri bitirildi. Yıkımı tamamlanan binaların olduğu alanlarda da enkaz kaldırma işlemlerinden sonra yeni inşaatlar yükselecek.

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, AA muhabirine, depremin...