07 / 05 / 2024

izmir aydın deprem riski

izmir aydın deprem riski

Aydın'da karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu belirlendi. Uzmanlar 15 okul için yıkım kararı aldı, Aydın Valiliği’ne iletilen rapora göre Efeler ilçesinde 5, Bozdoğan'da 3,Nazilli'de 2, Didim, Karacasu, Köşk, Kuşadası ve İncirliova'da ise 1'er okul yıkılacak.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanı İzmir'i işaret etti! Bugün olmazsa yarın deprem olacak! İzmir'in riskli yerleri açıklandı!

Deprem uzmanı İzmir'i işaret etti! Bugün olmazsa yarın deprem olacak! İzmir'in riskli yerleri açıklandı!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

İzmir faylarının deprem üretme zamanı yaklaştı!

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'deki fay hatlarının deprem üretme süresinin yaklaştığına dikkat çekti. “İzmir’in 17 tane fayı var ve bu fayların hepsi kentlerin içinden geçiyor” diyen Sözbilir, 100 bin binanın yıkılacağına vurgu yaptı.

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

İzmir-Aydın otobanı mecliste konu oldu!

İzmir-Aydın otobanı meclis gündemine taşındı. Otoban hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir-Aydın yolu onarılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski karayollarından İzmir-Aydın yolunda, yenileme ve bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ediyor.

İzmir-Aydın Otoyolu Antalya’ya kadar uzayacak!

Aydın’da temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir-Aydın Otoyolu’nu Antalya’ya kadar uzatacaklarını söyledi. Ramazanoğlu, “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir grubuna taşıyacağız” dedi

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

izmir aydın deprem riski Haberi

izmir aydın deprem riski


Deprem uzmanlarının 7-7.2 şiddetinde deprem beklediği Aydın’da, karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu tespit edildi. Uzmanlar 15 okul için yıkım kararı alırken, veli ve eğitimciler 145 okulun hangileri olduğunu ve dayanıklılık derecesinin açıklanması talebinde bulundu. 

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; veli ve öğretmenler, deprem uzmanlarının bölgenin üretebileceği depremin 7-7.2 ye kadar çıkabileceği yönündeki açıklamalarını anımsatarak “Kaygılıyız” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olması Aydınlı veli ve eğitimcileri endişelendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı “Olası bir deprem riskine karşı okullarımız ne kadar güvenlidir” projesinin sonuçlarını pandemiyle birlikte değerlendiren veli ve öğretmenler, deprem uzmanlarının bölgenin üretebileceği depremin 7-7.2’ye kadar çıkabileceğini yönündeki açıklamalarını hatırlattı ve kaygılı...