02 / 05 / 2024

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm

İzmir Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Projede sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı, parklar ve yeraltı otoparkları yer alacak.

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin TOKİ tarafından üstlenilmesi yönünde talepte bulundu. 

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Dar gelirli aileler artık kira ödemeyecek!

Türkiye'nin en büyük ve en pahalı üç şehri arasında gösterilen Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı 1.150 lira olarak ödeniyor. Peki kira yardımı nasıl alınıyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

İzmir Aktepe ve Emrez mahallelerinde kentsel dönüşüm çıkmazı!

1 milyon 220 bin metrekarelik kentsel dönüşüm alanı olan İzmir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi 8 yıldır “ekonomik kriz” engeline takılırken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sorunun çözümü için adım attı. 

İnşaat mühendislerinden kentsel dönüşüm için çağrı!

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, İzmir genelinde acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. 

Murat Kurum: Pazartesi günü konteyner kentimiz hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminden sonra kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda yaşayan mahalle sakinleriyle buluştu... 

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

İzmir Gaziemir Aktepe dönüşüm projesinin detayları belli oldu!

İzmir Gaziemir Aktepe kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu, proje 169 milyon 742 bin 204 TL yatırım bedeliyle hayata geçirilecek.

İzmir Örnekköy 2. etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2.etabı bugün ihaleye çıkıyor. 22 ayda tamamlanması planlanan projenin ihale bedeli 47 milyon 756 bin 563 TL olarak belirlendi. 

İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 27 Eylül'de!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 27 Eylül'de yapılacak...

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm Haberi

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşüm


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ballıkuyu Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak kamuoyuna ve bölge halkına tanıttı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşen ve büyük ilgi gören tanıtım toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bizim bu işten belediye olarak hiçbir kar beklentimiz yok! Burada katlanarak yükselecek rantın tamamı, inşaat yapılma maliyeti hariç, sizlerin olacak. Belediye’nin kazancı da bu işin şerefi ve güzel bir kent, mutlu kentlidir” dedi.


Kentsel dönüşümde ana ilkelerinin “yerinde dönüşüm ve uzlaşma” olduğunun altını çizen  Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kimse komşusundan, mahallesinden, yerinden ayrılmayacak. Bakın Uzundere örneği orada! Biz Uzundere’de yüzde 100 anlaşma ile yerinde dönüşüm yapıyoruz. İlk adada binalar yükselmeye başlayınca, çok daha kısa süre içinde 3 ada ile daha uzlaşmaya vardık. Çünkü adil davranıyoruz. Aldatmadan, kandırmadan uzlaşıyoruz....