02 / 05 / 2024

izmir baraj doluluk oranları

izmir baraj doluluk oranları

Bu ay, 24 Aralık itibarıyla içme suyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 54,6, Ankara'da yüzde 18,4, İzmir'de yüzde 52,8 ve Bursa'da yüzde 65,6 doluluk oranı gözlendi.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa Yiğitler Barajı için acele kamulaştırma yapılacak!

İzmir-Kemalpaşa Yiğitler Barajı işinin yapımı amacıyla bazı alanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.. 

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

İzmir Alionbaşı Barajı için imzalar atıldı!

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de yapılacak Alionbaşı Barajı proje yapımı işinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında milli ekonomiye 16 milyon TL katkı sağlanacak.

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.

İzmir Yiğitler Barajı 4 yılda bitecek!

İZMİR Valisi Toprak, Kemalpaşa Yiğitler'de yapılacak OSB'nin kullanım suyu ve tarımsal sulama amaçlı barajın dört yılda tamamlanacağını söyledi.Toprak, 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihaleye 50 den fazla firmanın katılması beklendiğini söyledi.

İzmir Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için çalışmalar sürüyor.

İzmir baraj doluluk oranları yüzde 91'e yükseldi!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre 1 Ekim 2014-11 Mayıs 2015 arasında, Türkiye genelinde kümülatif yağış ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 9,4 ve 2014 yılına göre de yüzde 51 oranında artış yaşandı.

İzmir Karareis Barajı'nın temeli ne zaman atılacak?

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:"Temelini atacağımız baraj, Çeşme Yarımadası'nın 2040 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak" şeklinde konuştu.

İzmir Ergenli Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır ilçesindeki Ergenli Barajı'nın temelini attı. Baraj tamamlanınca Küçükmenderes ovasında toplam 30 bin 470 dekar zirai alan suya kavuşacak.

izmir baraj doluluk oranları Haberi

izmir baraj doluluk oranları


Bu ay, 24 Aralık itibarıyla içme suyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 54,6, Ankara'da yüzde 18,4, İzmir'de yüzde 52,8 ve Bursa'da yüzde 65,6 doluluk oranı gözlendi.


Geçen ay ise 25 Kasım itibarıyla içme suyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 39, Ankara'da yüzde 19, İzmir'de yüzde 51,7 ve Bursa'da yüzde 49,2 doluluk oranı görülmüştü. Bu oranlara göre, Ankara'da barajlardaki dolulukta yüzde 0,6 oranında bir azalma olmasına karşın, diğer illerdeki artış dikkati çekti.


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verileri uyarınca, 1 Ekim 2014 - 24 Aralık 2014 tarihleri arasında, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 1,9 oranlarında artmalar meydana geldi.


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu amaçlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında bir seviyede kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda,...