28 / 08 / 2024

izmir Basmane Oteller Sokağı

izmir Basmane Oteller Sokağı

İzmir 'deki Basmane Oteller Sokağı girişindeki levhada, buradaki otelleri gösteren isim tabelalarının çoğu yerinde yok. Bazı otellerin duvarları yıpranmış, çiçeklikler kırılmış ve çöplük haline gelmiş.

İzmir'de iş dünyası seferber oldu! Oteller kapılarını depremzedelere açtı!

İş dünyası İzmir'deki depremin yaralarını el birliği ile sarmak için harekete geçti. Sanayici, kamunun kriz yönetimine destek vereceğini belirtirken, oteller kapılarını evini kaybeden vatandaşlara açtı.

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

İzmir Basmane'deki dönüşüm üniversitede ders oldu!

Basmane'nin yaşadığı dönüşüm ders oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Programı yüksek lisans öğrencileri, mültecilere ev sahipliği yapan Basmane'nin fiziksel ve tarihsel dokusunu inceledi.

Folkart Yapı İzmir Basmane projesinin tüm detayları!

Folkart Yapı, İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsada 1.680 daire, 170 ünitelik iş merkezi ve 40 ünitelik ticaret merkezi inşa edecek...

İzmir Basmane Çukuru projesi 2019'da tamamlanacak!

Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ve 18 yıldır şehrin göbeğinde atıl bir şekilde faaliyete geçeceği günü bekleyen Basmane çukurunda çalışmalar devam ediyor...

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

Orhan Beşikçi: İzmir Basmane’de tarihi yapılar yok oluyor!

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi İzmir Basmane’de bir tarihin yattığını ama bu tarihe sahip çıkılamadığının belirtti. Beşikçi, İzmir’de bir kültür envanterinin gerekli olduğunun altını çizdi.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başlıyor!

İzmir'de temeli 18 yıl önce atılan ancak davalar ve değişen imar planları nedeniyle yapılamayan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaat başlıyor.

İzmir Basmane'deki harabeye dönen tarihi evler tehdit ediyor!

İZMİR'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.

İzmir Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı!

(TMSF) açtığı ihalede 80 milyon dolar bedelle Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Genel Müdürü Tarık Kayar'dan oluşan üçlü konsorsiyuma satılan Basmane'deki arsanın satışının iptali için dava açıldı.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

izmir Basmane Oteller Sokağı Haberi

izmir Basmane Oteller Sokağı


2005 yılında "Kentsel Yenileme Projesi Ödülü" verilen Basmane Oteller Sokağı'nın son durumu, aldığı bu ödülle hiç bağdaşmıyor. 


Aralarında, eski belediye başkanı Uşakizade Muammer Bey'in kızı olan, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın doğduğu, o dönemde ev olarak kullanılan, dedesi Sadık Bey'in adını taşıyan otelin de bulunduğu sokak yıprandı. Oteller Sokağı girişindeki levhada, buradaki otelleri gösteren isim tabelalarının çoğu yerinde yok. Bazı otellerin duvarları yıpranmış, çiçeklikler kırılmış ve çöplük haline...