24 / 07 / 2024

izmir belediyesi tren seti alımı

izmir belediyesi tren seti alımı

Metro sistemini daha da geliştirebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren setini İzmirlilerin kullanımına sunmak üzere kente getirdi.

Ankara-İzmir Mavi Tren projesi mecliste!

Eskişehir kırsal alanlarında ulaşım sıkıntısı sonucu göçlerin artmasına ve Ankara-İzmir Mavi Tren projesinin Eskişehir'de hangi duraklardan geçeceğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırlandı..

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

Esenler nostaljik tren projesi İBB'den geçti!

Esenler'e "nostaljik tren" geliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü ile O-3 Otobanı'nı birleştirecek Nostaljik Tren Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde kabul edildi.

Konya-Karaman Tren Hattı’nın alt geçitleri yıl içinde tamam!

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi tarafından yapılacak Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'ndaki alt geçitlerin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İzmir Gaziemir Belediyesi'nden 4.5 milyon TL'ye satılık iş yeri!

İzmir Gaziemir Belediyesi, Gaziemir İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bulunan dubleks işyerini satışa çıkardı. İhalesi 8 Eylül Perşembe günü yapılacak taşınmazın bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Denizli Çivril Tren Garı imar planı onaylandı!

Çivril’de Ocak ayında İlçe Belediyesi tarafından TCDD’den 1 milyon 253bin liraya satın alınan Çivril Tren Garı’ndaki 54 bin metrekarelik alan için imar planı değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin yeni hizmet binasında sona gelindi!

2015 yılında tamamlanması hedeflenen ancak mahkeme kararı nedeniyle geciken Bayraklı Belediyesi yeni hizmet binasında son aşamaya gelindi. İlerleyen günlerde yüklenici firmanın teslim edeceği binanın iç çalışmaları yapılacak.

Esenler'e Nostaljik Tren Hattı geliyor!

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde konuşan Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Dörtyol Meydanı'ndan geçecek Nostaljik Tren Hattı Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylandığının müjdesini verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 440 araçlık otopark!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye İzmir Büyükşehir Belediyesi 440 araçlık modern katlı otopark inşaatına başladı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren ihalesinin kazananı belli oldu!

Tekfen İnşaat ile Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak Kesimi ile Afyonkarahisar Direkt Geçişi Altyapı İnşaatı işleri ihalesini kazandı.

İzmir Belediyesi'nin Kültürparkı projesi açıklandı!

Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesini açıkladı. Projede yeşil alanın arttığını ancak kültürün azaldığını söyleyen Ekrem Demirtaş, “Bu park kültüre ne kadar hizmet veriyor?” diye konuştu.

İzmir Belediyesi spor alanlarını yeniliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin spor motivasyonunu artırmak için spor alanlarını renklendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin spor sahalarında iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yetkililer, vatandaşların motivasyonlarının arttığını söyledi.

izmir belediyesi tren seti alımı Haberi

izmir belediyesi tren seti alımı


Hat ve yolcu sayısı giderek artan metro sistemini daha da geliştirebilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagondan oluşan 2 tren setini İzmirlilerin kullanımına sunmak üzere kente getirdi. Çin’den gemilere yüklenerek yola çıkan vagonlar Büyük ve Hint okyanusunu aşarak uzun bir yolun ardından İzmir Limanına geldi. Buradan tırlara yüklenen vagonlar, Halkapınar Metro depo alanına büyük vinçler yardımı ile indirildi. İzmir’de son testleri yapılacak olan tren setleri, bu çalışmaların ardından hizmet vermeye başlayacak. Yeni vagonların maliyeti 12 milyon 200 bin dolar. 

Yeni gelen 10 vagon ve ihalesi gerçekleştirilerek teklifleri değerlendirme aşmasında olan 85 vagonlu yeni tren setlerinin de kente kazandırılmasıyla, metronun filodaki toplam vagon sayısı ikiye katlanarak 172’ye ulaşacak. İzmir Metrosu’nda halen günde 350 bin,...