05 / 05 / 2024

izmir buca kaçak ev yıkım

izmir buca kaçak ev yıkım

İzmir'de ormanlık bölgeye yapılan kaçak sekiz evin yıkımında gerginlik çıktı. Evi yıkılacak olan bir kişi pompalı tüfekle beş polisi yaralayıp kaçtı. Polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi..

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir Buca’da imar fırsatçıları seferberliği!

İzmir Kaynaklar’daki arazi talanına Buca Belediyesi’nden geçit yok. Süresi dolan İmar Barışı üzerinden kırsal bölgelerinde kaçak yapılara karşı  gece gündüz çalışan Buca Belediyesi zabıta ekipleri, fırsatçılara göz açtırılmıyor.

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

İzmir Selçuk'ta kaçak yapılara geçit yok!

İmara uygun olmayan ve inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak yapılar, Selçuk Belediyesi İmar Müdürlüğünün öncülüğünde Fen İşleri ekiplerince yıkılıyor.

İzmir Konak'ta kaçak cami misafirhanesi yıkıldı!

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

İzmir Deniz Projesi kapsamında yapılan çalışmalar kaçak mı?

Büyükşehir Belediyesi İzmirdeniz Projesi kapsamında toplamı binlerce tonu bulan kaya parçalarını, Bakanlık onayı gelmeden, kaçak olarak sahil şeridine döktü. Uygulamayla yasa ve yönetmelikler yok sayıldı

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

İzmir Karşıyaka'da kaçak yapıya geçit verilmiyor!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıların yıkımı veya zararsız hale getirilmesi için mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, özel ekip kurdu.

izmir buca kaçak ev yıkım Haberi

izmir buca kaçak ev yıkım

İzmir'in Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi sınırlarında kalan ve ormanlık bölge yakınındaki sekiz ev için kaçak oldukları gerekçesiyle yıkım karan alındı. Karar üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkım çalışması başlattı. Dün sabah ekipler kaçak evlerin bulunduğu bölgeye gelirken evlerde yaşayanlar ise duruma tepki gösterdi. 

Bu sırada, evi yıkılacaklar arasında olan ve adı öğrenilemeyen bir kişi pompalı tüfekle belediye ekiplerinin yanında bulunan polislere ateş açtı. 


Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Buca İlçe Emniyet Amiri Şenol Kurt ile 4 polis memuru yaralandı. 

Yaralı polisler hastanelere kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yıkım kararının bölgede yaşayanlara tebliğ edilmediğini savunan CHP Buca İlçe Başkan Yardımcısı Göksel Bozkurt, "Yıkımın ertelenmesi için Buca ve Büyükşehır Belediye başkanlarına ulaşmaya çalıştım ancak sonuç alamadım" dedi....