04 / 05 / 2024

izmir çandarlı limanı

izmir çandarlı limanı

İzmir'de yapılması planlanan Çandarlı Limanı inşaatı TBMM toplantısında konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Çandarlı Limanı'nın hâlâ ne olacağının belli olmadığını söyledi..

Çandarlı Limanı denizyolu taşımacılığı kapasitesini yüzde 75 arttıracak!

İzmir'de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yapımını üstlendiği Çandarlı Limanı inşaatının yüzde 96’sı bitti. 31 Ocak'ta teslim edilecek limanın hizmete girmesiyle Türkiye’nin denizyoluyla yapılan taşımacılığın kapasitesi yüzde 75 artacak...

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Niğde ve İzmir-Çandarlı otoyolları yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Ankara-Niğde ve İzmir-Çandarlı otoyollarının yakında hizmete açılacağını söyledi. 

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu konut ve arsa fiyatlarını uçurdu!

Açılışı merakla beklenen İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi 3 senedir konut ve arsa fiyatlarını artırıyor

Çandarlı Limanı'nda imar muafiyeti!

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun inşaatında kaza! 1 ölü!

İzmir’in Aliağa ilçesinde inşaası süren İzmir-Çandarlı Otoyolu'nda kaza meydana geldi. Olay sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

izmir çandarlı limanı Haberi

izmir çandarlı limanı


İzmir'de yapılması planlanan Çandarlı Limanı inşaatı TBMM toplantısında konu oldu. Toplantıda söz alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay "Ankara'da kişi başına düşen kamu yatırımının toplam miktarı, 1 kişi üzerine düşen kamu yatırımının miktarı 850 lira, İzmir'de 370 lira." olduğunu belirterek, Çandarlı Limanı'nın hâlâ ne olacağının belli olmadığını, 2017'de bitmesi gerektiğini söyledi.


Balbay'a karşılık veren AKP İzmir Milletvekili Kerem ALi Sürekli; "Üç yılda bitirilecek, dedik, biliyorsunuz, onu daha evvele de çekeceğiz. Şunu da söyleyeyim, burada, sözleşmede şöyle: Yer tesliminden sonra üç yılda teslim edilecek.


Burası yapılacak ve yirmi beş yıl da firma burayı işletecek ve burası -hakikaten, beraber gezelim- zemin olarak da çok zor bir zemin. 622 bin metrekare alan diyorum. Buradaki ön çalışmalar, imar çalışmaları, ifraz çalışmaları, tevhit çalışmaları,...