03 / 05 / 2024

İzmir Demiryolu projesi

İzmir Demiryolu projesi

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ İzmir projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye tam 271 konutluk yeni proje geliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İzmir Kiraz projesi yarın ihaleye çıkıyor. 271 adet konutun yer aldığı Kiraz TOKİ projesinde 12 adet dükkan da bulunuyor.

TOKİ İzmir 2023 projesi için büyük gün geldi! O ilçedeki tam 614 konutluk yeni projesi kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için büyük gün geldi... O ilçedeki tam 614 konutluk yeni projesi kaçırmayın... İşte TOKİ İzmir projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ İzmir 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 271 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... Tek bir ilçede inşa edilecek 271 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli oldu! 517 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli oldu. Tek bir ilçede inşa edilecek olan 517 yeni konutu aman kaçırmayın...

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli! O ilçeye 98 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli... Sadece o ilçeye 98 konutluk yeni proje geliyor...

11 soruda TOKİ İzmir Kiraz 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kiraz ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen sosyal konut projesiyle İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği açıklandı. Peki TOKİ Kiraz projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ İzmir Kiraz projesi…

TOKİ'den İzmir Karaburun projesi açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son günlerde tartışmalara neden olan İzmir Karaburun projesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Deniz Yavuzyılmaz'dan Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Demiryolu ihalesi iddiası!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Bandırma-Bursa-Osmaneli-Yenişehir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesine yönelik çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye'ye 300 milyon Euro kredi sağlayacak. Proje için, Kasım'da da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 150 milyon Euro kredi alınmıştı.

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

İzmir Demiryolu projesi Haberi

İzmir Demiryolu projesi

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesine ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı olarak yer alan “Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni İzmir Demiryolu Yapımı ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı” ile ilgili sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu.

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Özellikle Cumhuriyet dönemiyle birlikte yapılan demiryolu yatırımları ekonomik kalkınmamızın en önemli göstergeleri arasında yer almıştır. Ticari malların nakliyesinde olduğu kadar, yolcu taşımacılığında da etkin şekilde kullanılan demiryolları, en akılcı çözümlerin başında gelmektedir. İzmir'in kuzeyinde yer alan Aliağa ilçesi, rafinerisi ve sanayisi ile ülkemiz için en önemli üretim merkezleri...