04 / 05 / 2024

İzmir dere ıslah çalışması

İzmir dere ıslah çalışması

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İZSU Genel Müdürü Alparslan, Doğançay'dan başlayarak Gümüşpala, Emek ve Soğukuyu Mahallesi'ne kadar uzanan ve yağmur suları nedeniyle taşan dere yatağında incelemelerde bulundu.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Samsun'da büyük panik! 6 katlı bina tahliye edildi!

Samsun'un Atakum ilçesinde dere ıslah çalışlarında bir binanın istinat duvarı çöktü. Park halindeki otomobili yamaca kaydığı olayda, 6 katlı bina tahliye edildi.

Bekir Pakdemirli'den Batman'a millet bahçesi müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Bakanlık olarak iki müjdem var Batman'a. Birincisi, Batman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, ikincisi ise millet bahçesi ve dere ıslahı" dedi.

Bitlis’te dere üstü ıslah projesinde yıkımlar başladı!

Bitlis'te dere üstü ıslah projesi kapsamında mülkiyeti İl Özel İdaresine ait yapılar yıkılıyor.

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Yüksekova yeni projelerle değişiyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin, başlatılan yol, kanalizasyon, konut, elektrik hattı ve dere ıslahı projeleriyle modern görünüme kavuşması hedefleniyor. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova'da birçok projenin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Bartın'da dere ıslah çalışmaları yapıldı!

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın genelinde 25 yerleşim yerini sel taşkınlarından korumak için dere ıslahını tamamladık." dedi.

Cevizdere Islah Projesi 2017 yatırım programına alınıyor!

Ünye’de dere ıslah çalışmaları hızla ilerliyor. Bu çerçevede batıdan başlamak suretiyle Cüri ve Tabakhane derelerinin ıslah çalışmalarının ardından Cevizdere ırmağının ıslah çalışmaları içinde DSİ ile mutabakata varıldı.

Kocaeli Derince’nin dereleri 7 milyona ıslah edilecek!

Kocaeli’nde yağmursularını kontrol altına almak için son 12 yılda 465 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ile dere ıslahı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesindeki 3 derenin ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin Kapisre Deresi ıslah ediliyor!

Devlet Su İşleri tarafından Artvin'deki Kapisre deresi üzerinde olası su taşkınlarını önlemek amacıyla dere ıslah çalışmaları başlatıldı.

Bitlis'te baraj ve gölet inşa edildi!

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

Kartepe Derbent Deresi ıslah ediliyor!

Kocaeli’nde yaşam kalitesini artırmak için altyapı yatırımları gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe İlçesine bağlı Derbent bölgesinin yüzey sularının düzenli akışını sağlamak için dere ıslahı ile yağmursuyu hattı inşaatı yapıyor.

İzmir dere ıslah çalışması Haberi

İzmir dere ıslah çalışması


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İZSU Genel Müdürü Alparslan, Doğançay'dan başlayarak Gümüşpala, Emek ve Soğukuyu Mahallesi'ne kadar uzanan ve yağmur suları nedeniyle taşan dere yatağında incelemelerde bulundu. Dereyle ilgili ıslah çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Öte yandan Bayraklı'daki pompa istasyonundan yayılan kötü kokunun giderilmesi ile ilgili yapılacaklar masaya yatırıldı. Karabağ, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "İlçemizin sorunlarını çözmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İZSU Genel Müdürümüze yağmur ve kanallarla ilgili sıkıntı yaşayan cadde ve sokaklarımızın listesini verdik. Bazı sıkıntıları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Soğukkuyu Deresi'nde zaman zaman taşmalar meydana geliyor" dedi.



Yeni...