09 / 05 / 2024

izmir Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı

izmir Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı

2013 Eylül'ündeki değerlendirmeye göre İzmir önceki yıl olduğu gibi yine "Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı" arasında yer aldı. 2012 itibari ile "Dünyanın En Hızlı Büyüyen İlk 50 Limanı" listesinde ise 12'nci sırada...

İzmir Metropolis'te dünyanın en iyi korunmuş yapısı ortaya çıkarıldı!

İzmir Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda, dünyanın en iyi korunmuş tuğla tonoz yapılarından biri ortaya çıkarıldı.

Dünyanın en büyük vinçleri İzmir Petkim Limanı'na getirildi!

İzmir Aliağa’daki Petkim Limanını 28 yıllığına APM Terminals İzmir işletecek. 450 milyonluk yatırımla APM Terminals İzmir; en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek olan dünyanın en büyük vinçlerini Çin’den getirdi.

İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri oldu!

Dünyanın en hızlı büyüyen 300 metropolü açıklandı. Buna göre, İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci şehri seçildi. Listede, İstanbul 3’üncü, Bursa 4’üncü, Ankara ise 9’uncu sırada yer aldı.

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2'nci kenti!

ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014' raporuna göre İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti seçildi.

Dünyanın en büyük çevre projesi İzmir'in!

Başkanı Kocaoğlu, "ÇED raporu çıkar çıkmaz izmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de izmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleştiren kent olarak geçecek" dedi

İzmir Körfezi dip tarama projesi, dünyanın en büyük çevre projesi olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu "ÇED raporu çıkar çıkmaz İzmir Körfezi'nde dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız'' dedi. Kocaoğlu bu projeyle İzmir'in dünya tarihine geçebileceğini de söyledi.

Four Seasons Otel, dünyanın en iyi 13'üncü oteli oldu!

Dünyanın en önemli seyahat sitelerinin başında gelen Trip Advisor, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi otellerini sıraladı. İstanbul Sultanahmet'te bulunan Four Seasons Otel, listeye 13'üncü sıradan girmeyi başardı.

Dünyanın en eski ikinci metrosu 139 yaşında!

Londra metrosundan 12 yıl sonra hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, zamana meydan okuyor. 139. yaşı dolayısıyla karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcularına sürpriz yaptı...

Dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel, 139. yaşını kutluyor!

Londra metrosundan (1863) on iki yıl sonra 17 Ocak 1875 hizmete giren ve dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bu yıl 139. yaşını kutluyor. Kutlama nedeniyle karanfillerle gelin gibi süslenen Tünel, yolcuları müzik resitali ile karşıladı...

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı. Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun oluşturduğu listeye göre geçen sene birinci olan Finlandiyalı Finair üçüncü sıraya geriledi...

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

izmir Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı Haberi

izmir Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı


Kruvaziyer turizmde 10 yılda Akdeniz Bölgesi'nin en başarılı kentlerinden birisi haline gelen İzmir'in başarısı bütün dünyada takdir görürken, İzmir'in yükselişi de sürüyor. 

Kruvaziyer sektörünün en prestijli dergilerinden olan Cruise Insight Dergisi'nin 2013 Eylül ayında yaptığı değerlendirmeye göre İzmir bir önceki yıl olduğu gibi, yine "Dünyanın En Önemli 50 Transit Limanı" arasında yer aldı. İzmir 2012 sonu itibari ile "Dünyanın En Hızlı Büyüyen İlk 50 Limanı" listesinde ise 12'inci sırada yer aldı. 


4 basamak yükseldi

İzmir bu değerlendirmede sektörde önemli payı bulunan Las Palmas (Kanarya Adaları), Lizbon (Portekiz), Livorno ve Bari (İtalya), Dubrovnik (Hırvatistan), Rodos ve Pire (Yunanistan) gibi limanları geride bıraktı. Dünyanın en hızlı gelişen limanları listesinin ilk üç sırasında ise Norveç'ten Bergen, İspanya'dan Valencia ve Jamaika'dan Falmouth limanları yer aldı.

Geçtiğimiz yıl...