05 / 05 / 2024

izmir ilan düzenlemeleri

izmir ilan düzenlemeleri

Habertürk Egeli Gazetesi'nin yazarlarından Durmuş Odabaşı bugünkü yazısında İzmir'deki imar planlamalarıyla hangi bölgelerin konuta açıldığını ele aldı. İşte Durmuş Odabaşı'nın o yazısı.......

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zammı içeren düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Trafikte yeni düzenlemeler yakında! 

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik poliçe primlerinin vatandaş için sürdürülebilir bir hale gelmesi için kişi bazlı poliçe, doğrudan tazmin gibi reformlarla sürdürülebilir yapmak istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım

Hükümet milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeleri Temmuz ayında yapacak. Emekli maaş zammı, asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi gündemin en önemli konuları. Hükümetin akabinde köklü bir değişime gideceği iddia edildi.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen faturalara gelen zamlar sebebiyle vatandaş indirim haberleri için yeni düzenlemeleri bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında yeni fatura düzenlemesine değindi. İşte detaylar...

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Karabağlar'a bağlı Uzundere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. İZBETON'a tam yetkinin verildiği proje Aralık'ta başlayacak. 

Sevda Erdan Kılıç'tan İzmir kentsel dönüşüm kredisinin onaylanmamasına tepki!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören binaların dönüşümü için Dünya Bankası'ndan aldığı düşük faizli krediyi henüz onaylamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

izmir ilan düzenlemeleri Haberi

izmir ilan düzenlemeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen “Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı”nın yerine yeni bir plan hazırlayıp göndermiş. Bakanlık, planın hazırlık döneminde ilgili yerel sivil toplum örgütlerinden de görüş almış ama, yeni planda yerel önerilerinden hiç birini dikkate almamış. Sonuç olarak da yeni plana aralarında sade vatandaşların da bulunduğu 1.700 (şimdilik) civarında itiraz gelmiş.


Yeni planla bir çok tarım alanı imara ve konut yapımına açılırken, Gaziemir’de Fuar İzmir ve Ege Serbest Bölgesi’nin üst kısımlarındaki alanlar “kentsel gelişim alanı” ilan ediliyor. Gaziemir’den Gümüldür’e uzanan ana yol çevresi de yine konuta açılıyor.


Bir yandan devletin bir bakanlığı tarafından televizyonlara, ülkemizdeki tarım alanlarının korunması için “yayınlanması zorunlu kamu spotları” verilirken, devletin bir başka bakanlığı tarafından, dünyanın en verimli tarım alanlarının konuta, sanayiye...