04 / 05 / 2024

izmir kaçak bina yıkım

izmir kaçak bina yıkım

İzmir'de ormanlık bölgeye yapılan kaçak sekiz evin yıkımında gerginlik çıktı. Evi yıkılacak olan bir kişi pompalı tüfekle beş polisi yaralayıp kaçtı. Polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi..

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

İzmir Kemalpaşa'da rüşvet karşılığında kaçak yapılara kullanma izni!

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'ne yapılan operasyonda kaçak binalara kullanma izni verdiği tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

İzmir'de kaçak yapı oranı yüzde 65!

İzmir için dönüşüm çağrısı yapan Ege-Koop Başkanı Aslan, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60-65 olduğunu söyledi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

İzmir'de ormanlık alandaki kaçak evler yıkıldı! 

İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi Köstemkoy'deki ormanlık alana yapılan kaçak evler kesinleşen mahkeme kararı ile İzmir Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

TBMM kaçak yapılara ilişkin teklifi görüşecek!

TBMM bu hafta kaçak yapılara ilişkin teklifin görüşmelerine başlayacak. Teklifte Cezai yaptırımların artırılması ve bina yüksekliğine de kısıtlamalar gelmesi öngörülüyor.

Edirneli muhtar kaçak kumla bina yaptırdı!

Edirne'nin Saros Körfezi'nde 1'inci derece sit alanı olan İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olduğu öğrenilen alanın, Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu tespit edildi.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

izmir kaçak bina yıkım Haberi

izmir kaçak bina yıkım

İzmir'in Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi sınırlarında kalan ve ormanlık bölge yakınındaki sekiz ev için kaçak oldukları gerekçesiyle yıkım karan alındı. Karar üzerine Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkım çalışması başlattı. Dün sabah ekipler kaçak evlerin bulunduğu bölgeye gelirken evlerde yaşayanlar ise duruma tepki gösterdi. 

Bu sırada, evi yıkılacaklar arasında olan ve adı öğrenilemeyen bir kişi pompalı tüfekle belediye ekiplerinin yanında bulunan polislere ateş açtı. 


Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Buca İlçe Emniyet Amiri Şenol Kurt ile 4 polis memuru yaralandı. 

Yaralı polisler hastanelere kaldırılırken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yıkım kararının bölgede yaşayanlara tebliğ edilmediğini savunan CHP Buca İlçe Başkan Yardımcısı Göksel Bozkurt, "Yıkımın ertelenmesi için Buca ve Büyükşehır Belediye başkanlarına ulaşmaya çalıştım ancak sonuç alamadım" dedi....