27 / 04 / 2024

izmir Kadifekale restorasyon

izmir Kadifekale restorasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül 2012'de başladığı Kadifekale surlarındaki yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Aziz Kocaoğlu, Kale’nin eski cazibesini kazanması ve alanın turist çeken bir bölge haline getirilmesi için çabaladıklarını söyledi.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 966 bin TL bedelle restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Ağaçlandırmaya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

İzmir Kadifekale'de mescit ve sarnıç restorasyonu başladı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu için çalışma başlattı. Restorasyonun 300 günde bitilmesi planlandı.

Eski İzmir Evleri restorasyon bekliyor!

İzmir'de kentin önemli kültür varlıklarından eski İzmir evleri, içinde kimse oturmayıp, restore edilmeyince tehlikeli yapılar haline geldi. Eski İzmir Evleri restore edilmeyi bekliyor.

Kadifekale yeni çekim merkezi olacak!

Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale surlarının ayakta kalan kısımlarını restore ederek burçlarını onaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kale içindeki mescid ve sarnıç için yeni bir restorasyon ihalesi açtı...

izmir Kadifekale restorasyon Haberi

izmir Kadifekale restorasyon


8 bin 500 yıllık geçmişi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir’de Büyükşehir Belediyesi, tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması konusundaki örnek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kadifekale heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından alanı cazibe merkezi haline getirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına dört koldan devam ediyor. Bir yandan ağaçlandırmalar sürerken, diğer yandan Kadifekale’nin tarihi surlarını yenilemek için restorasyon ve Antik Roma Tiyatrosu’nun gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül 2012'de başladığı Kadifekale surlarındaki yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kale’nin eski cazibesini kazanması ve alanın turist çeken bir bölge haline getirilmesi için çabaladıklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, çalışmaların 2014 yılı içinde tamamlanarak Kale surlarının eskisinden daha güçlü hale getirileceğini ifade etti. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen...