06 / 05 / 2024

izmir kadifekale unesco

izmir kadifekale unesco

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

İzmir Kadifekale'ye zemin iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2121 konutun yıkılması sonucu ortaya çıkan 440 bin metrekarelik alana yaklaşık 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikilmişti. Ağaçlandırmaya ek olarak yeni bir yeşillendirme çalışması başlatılıyor.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

İzmir Kadifekale'de mescit ve sarnıç restorasyonu başladı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu için çalışma başlattı. Restorasyonun 300 günde bitilmesi planlandı.

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kadifekale Tesis Alanı açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Kültürel Tesis Alanı üzerindeki kamulaştırmalara karşı ortaya atılan iddiaları 4 maddede yanıtladı, işte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kadifekale Kültürel Tesis Alanı açıklaması...

Munzur Vadisi'nin UNESCO'ya girmesi için rapor hazırlandı!

Tunceli Üniversitesi Munzur Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için gerekli kriterlere sahip olduğunu belirten bir rapor hazırladı. Raporda Munzur Vadisi’nin doğal yaşamı hakkında bilgiler yer alıyor.

İzmir Tarih Projesi Tasarım Atölyesi açıldı!

Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksının yeniden kente kazandırmak ve tarihi dokuyu koruyup canlandırarak çekim merkezi haline getirmek amacıyla başlattığı “İzmir Tarih Projesi” kapsamında restorasyonu tamamlanan Tasarım Atölyesi törenle açıldı.

izmir kadifekale unesco Haberi

izmir kadifekale unesco


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" dedi. 



Tarihi kent merkezi


Bir tarihi eser veya bölgenin Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gerekli prosedürü o yerin bağlı olduğu belediyelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla başlatması gerekiyor. İzmir'de de Bergama ve Efes'in listeye alınmasının ardından tarihi kent merkezinin de bu listeye alınması için girişim başlatılması gerektiği gündeme gelmişti. Yeni Asır, 22 Temmuz 2015 tarihli manşetiyle Büyükşehir ve Konak Belediyeleri'nin bu yöndeki prosedürü yıllardır başlatmadığını ortaya koymuştu. 


Hazırlık süreci


İzmir Ticaret Odası'nın da bu yönde hazırladığı projeyi 2006 yılında sunduğu Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından nihayet bu yönde adım atmaya karar verdi. Önceki günkü Turizm Zirvesi'nde konuşan...