24 / 07 / 2024

izmir kadıovacık köyü enerji tasarrufu

izmir kadıovacık köyü enerji tasarrufu

İzmir Urla Rotary Kulübü'nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü, elektrik, su ve sera gazı gibi konularında enerji tasarrufu sağlayarak önemli adımlar atıyor..

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

İzmir'e çocuk köyü inşa edilecek!

Korunma ihtiyacındaki çocuklara yeni bir hayat veren Koruncuk Vakfı, Bolluca'dan sonra İzmir'e de çocuk köyü kuruyor. Genel Müdür Güveniş, "İzmir'i 8.2 milyon liraya inşa edeceğiz" diyor

İzmir Ovacık RES projesi protesto edildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana kurulması planlanan RES'lere tepki gösterdi. Akatlı Köylü kadınlarla el ele verdi.

Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasına yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yol güzergahlarındaki köprüleri de yeniliyor. Gebze Ovacık ve Kadıllı köyleri arasında uzanan yol üzerindeki yer alan köprü, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yeniden yapılıyor.

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...

Harran'da Ekolojik Kadın Köyü kuruluyor!

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un bağışladığı 10 dönüm arazi üzerine şiddet gören kadınlara yönelik 'Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü' çalışmalarına başlandı.

İzmir Lübbey Köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tarihi antik çağlara kadar uzanan ve kamuoyunda 'satılık köy/ olarak anılan Lübbey Köyü, kaderine terk edildi. Lübbey Köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

Şanlıurfa'ya Ekolojik Kadın Köyü kurulacak!

Şiddet mağduru kadınlarla çocukları için Şanlıurfa'da ekolojik tarım köyü kurulacak. Köyde meslek kursları ve rehabilitasyon imkânı da sunulacak..

İzmir Homeros Bulvarı kıyıyla buluşuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı ünlü Homeros'un adını taşıyan Bornova'daki vadiyi, Meles deltasına geçişi sağlayan Bayraklı Altınyol kıyılarıyla buluşturan aksın sonuna gelindi.

Isparta Kadılar Köyü 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda düzeltme!

Isparta Merkez İlçe, Kadılar Köyü olarak 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında değişiklik kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun o kararı...

Isparta Kadılar Köyü'nde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı belirlendi!

Isparta Merkez'e bağlı Kadılar Köyü sınırları içinde yer alan antik yerleşim alanının I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

izmir kadıovacık köyü enerji tasarrufu Haberi

izmir kadıovacık köyü enerji tasarrufu

Urla'nın sessiz ve sakin köylerinden Kadıovacık, Türkiye'de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne girmesinin yanı sıra geleceğe yönelik hedefleriyle dikkat çekiyor. Urla Rotary Kulübü'nün yaklaşık 3 yıl önce başlattığı "Sürdürülebilir Köy Geliştirme Projesi" kapsamında Kadıovacık Köyü, önemli adımlar atıyor. Köy meydanının yenilenmesi, köye içme suyu için arıtma sistemi kurulmasının yanı sıra, iklimsel değişiklikleri en aza indirmek için sera gazı yayılımım azaltmaya yönelik çalışmalar da yapılıyor. Son olarak köyün su ihtiyacmı karşıladığı su pompasının elektrik enerjisinin karşılanması için güneşten elektrik enerjisi üretmeye başlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında köylülere çeşitli eğitimler verilirken, köyde su ve elektrik enerjisi tasarrufu ön planda tutuluyor. Ayrıca köydeki boş evlerin ise ev pansiyonculuğunda kullanılması planlanıyor. 


Yaklaşık 220 nüfuslu Kadıovacık Köyü'nün...