04 / 05 / 2024

izmir kentsel dönüşümde son durum ne

izmir kentsel dönüşümde son durum ne

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Özlem Şenyol Kocaer: İzmir kentsel dönüşümde geç kalmadı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, İzmir kentsel dönüşümünü değerlendirdi. Kocaer, “İzmir dönüşümde geç kalmadı, keşke köy olarak kalsaydı” dedi.

İzmir'in geleceği kentsel dönüşümde!

Sistem Grup İnşaat Genel Müdürü Melih Göktanır, İzmir'in geleceğinin kentsel dönüşümde olduğunun altını çizdi. Göktanır, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini de belirtiyor.

Aydın Şengül: İzmir kentsel dönüşümde yanlış yolda!

Milletvekili Aydın Şengül, kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanlış yolda olduğunu ifade ederek “Sayın Kocaoğlu ısrarla 5393 sayılı belediye yasasının 73. Maddesine göre kentsel dönüşüm yapmak istiyor" dedi

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

izmir kentsel dönüşümde son durum ne Haberi

izmir kentsel dönüşümde son durum ne

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Uzundere’de Aksaraylıların konuğu olan Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.


İMAR SORUNLARI


Bakan’ı Öz Aksaraylılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Lokali’nde ağırlayan vatandaşlar, özellikle imar ve yapılaşma sorunları yaşadıklarını belirttiler. Kentsel dönüşümle ilgili merak ettikleri pek çok konu olduğunu belirterek Bakan’dan vekil seçildikten sonra bu konuda çalışma yapmasını talep ettiler. Aksaraylılar’a yaşadıkları mahallenin bağlı olduğu Karabağlar’ın CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatan Bakan, “Sizleri en kısa zamanda Sayın Selvitopu ile buluşturacağım. Sorunlarınıza birlikte çözüm bulmaya çalışırız. Ancak şu bilinmelidir ki, CHP’li belediyeler kentsel dönüşümü uzlaşı ile yerinde yapma anlayışına...