07 / 05 / 2024

İzmir köprü

İzmir köprü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

Osmangazi Köprüsü açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılış törenine katıldı.

Osmangazi Köprüsü'nde son hazırlıklar tamam!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez’in iki yakasını birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü iki gün sonra trafiğe açılıyor.

Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmaları başladı!

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi’nin sağlayacak Osman Gazi Köprüsü’nde asfaltlama çalışmalarına başlandı.

İzmir Varyant Tüneli Köprüsü'nde sona gelindi!

İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. İzmirliler üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını sabırsızlık ve heyecanla bekliyor.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona gelindi!

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan önce açılması bekleniyor. Köprü, İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek.

Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi'nde rekabeti artırdı!

İzmir’i İstanbul’a bağlayan Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi’ndeki rekabeti artırdı. Eskihisar- Topçular’da çalışan arabalı vapurların yeni fiyatı belirlenecek. İstanbullines Genel Müdürü Gündüz ‘Yüzde 20 ucuzluk olur’ dedi..

İzmir trafiği Meles'teki köprü çalışmaları nedeniyle kapatıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında yeralan Bostanlı köprüsü ve Şehitler Caddesi'ndeki Meles köprüsüne yönelik çalışma için trafik akışını kamuoyunu bilgilendirmeden değiştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gecikmeli olarak açıklama yaptı.

İşte Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren sebep!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren "Hersek Lagünü", 113 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Bursa Mudanya Köprülü Kavşağı'nda inşaat başladı!

Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağında inşaat çalışmalarına başlandı. Birinci etap çalışmalarda, köprünün inşaat imalatları tamamlanacak.

Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde son tabliye dün törenle konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev köprünün adının Osman Gazi olacağını açıkladı.Köprü sağa kavisli şekilde dizayn edildi.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

İzmit Körfez Köprüsü Mayıs sonunda tamam!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitiminde sona yaklaşıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliyeler yerleştirilecek!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitmesine çok az kaldı.Köprüsünün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

İzmir köprü Haberi

İzmir köprü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'na katıldı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Arslan, "Fuar görsel olarak köprü alanında, viyadük alanında ve tünelcilik alanında neler yaptığımızı görmek, bilgi birikimini ve tecrübelerimizi görsel olarak birbirimizle paylaşmaya yarıyor" şeklinde konuştu. 


Fuarın aynı zamanda yapılacak oturumlar ve konferanslarla, teorik olarak da bu birikimleri paylaşmayı ve Türkiye'nin kat ettiği önemli mesafelerin üzerine yeni şeyler koyarak, bu sayede ileriye yürümesini sağlayacağına inandığını belirten Bakan Arslan, şunları söyledi:


"Bu işin üç ayağı var; akademisyenler var, kamuda bürokrasi var ve sektörde de bu işi gerçekleştirenler var. Her biri birbirinin tamamlayıcısı. Hiçbirinin tek başına bir anlamı yok. Burada kamu ve özel sektör iş birliğini çok önemsiyoruz. Bunun bilincinde olarak son...