29 / 04 / 2024

İzmir Kurtuluş Mahallesindeki binalar ne durumda

İzmir Kurtuluş Mahallesindeki binalar ne durumda

İzmir’in ilk yerleşim yerlerinden biri olan Agora antik kentinin bitişiğindeki Kurtuluş Mahallesi adını İzmir’in özgürlük mücadelesinden aldı.

1937'de Kurtuluş'ta 32 liraya kiralık ev! 

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış devam ederken eski gazete kupüründe 32 liralık kiralık daire ilanı oldukça dikkat çekiyor... İstanbul Kurtuluş'ta 1937'de kiralar 32 liraymış...

Kurtuluş Akyüz kimdir? Yeşil GYO ve Yeşil Yatırım Holding’de hangi görevleri yürütüyor?

Kurtuluş Akyüz hangi alanlarda çalışıyor? Yeşil GYO’daki görevi ne? İşte Kurtuluş Akyüz ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Ankara Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesinde yenilenen daire fiyatları belli oldu. Bu kapsamda Emlak Konut GYO, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor.

M Kurtuluş İnşaat Ve Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Kurtuluş İnşaat Ve Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Duran tarafından kuruldu.

Kurtuluş37 İnşaat Metal Kimya Ve Reklam Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtuluş37 İnşaat Metal Kimya Ve Reklam Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 650 bin TL sermaye bedeli ile Kurtuluş Güvem tarafından kuruldu.

Kurtuluş34 İnşaat Metal Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtuluş34 İnşaat Metal Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 650 bin TL sermaye bedeli ile Kurtuluş Güvem tarafından kuruldu.

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Silivri'nin 26 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

İzmir Bergama'da 7 adet arazi satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!

İzmir ili Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bergama ilçesi, Kadıköy, Bölcek ve Kurtuluş Mahallelerinde yer alan 7 adet araziyi satıyor. İşte ayrıntılar...

Bergama Belediyesi 11 adet tarla satıyor!

İzmir İli Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir Bergama Ayasköy, Kurtuluş, Çitköy, Aşağıkırıklar, Tekkedere'de yer alan 11 adet tarlayı satışa çıkardı.

Kurtuluş Akyüz, Yeşil GYO Genel Müdürü oldu!

Yeşil GYO Şirket Genel Müdürü Yaşar Altıparmak'ın vefatı nedeniyle yerine Genel Müdür olarak Kurtuluş Akyüz'ün atanmasına karar verildi.

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

İzmir Bergama Belediyesi'nden 16.4 milyon TL'ye satılık 13 tarla!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Bergama ilçesi, Ertuğrul, Dağıstan, Ferizler, Kurtuluş, Kadıköy ve Aşağıkırıklar mahallelerinde yer alan 13 tarlayı 16 milyon 378 bin 300 TL'ye satıyor...

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

İzmir Kurtuluş Mahallesindeki binalar ne durumda Haberi

İzmir Kurtuluş Mahallesindeki binalar ne durumda

Tarihin izlerini taşıyan Kurtuluş Mahallesi, Basmane bölgesindeki birçok semt gibi bakımsız ve yıkılmaya yüz tutmuş binalarıyla dikkat çekiyor

İzmir'in en eski mahallelerinden olan Anafartalar Caddesi üzerindeki Kurtuluş Mahallesi daha önce Dönertaş'ta bulunan Hatuniye Camii nedeniyle Hatuniye Mahallesi olarak biliniyordu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yahudi Mahallesi olarak bilinen mahallede, İzmir'in kurtuluşundan önce çok sayıda Yunanlı yaşıyordu. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşunun ardından Yunanlılar bölgeden ayrılırken, Musevi aileler yaşamayı sürdürdü. Musevilerden kalma aile evlerinin bulunduğu Namazgah, Tilkilik olarak da geçen mahallede, Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemlerde Afyon, Akseki, Konya ve Kula yöresinden gelen vatandaşlar yaşıyordu. 1955 yılında başlayan yoğun göçle birlikte Kadifekale'nin etekleri olan mahallede Mardinliler çoğunluğu oluşturdu.


Resmi geçit törenleri


Basmane'den Kemeraltı'na oradan da Konak Meydanı'ndaki Hükümet Konağı'na uzayan tarihin izlerini taşıyan Anafartalar Caddesi'nin bulunduğu...