19 / 05 / 2024

İzmir Limontepe gecekondu

İzmir Limontepe gecekondu

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

İzmir Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi!

Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler nedeniyle gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmecesi yaşanıyor.

Maltepe Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Maltepe Atışalanı Mahallesinde (Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesinde) bazı alanlara ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

Gecekondu affı genişletildi!

Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların ise süresi uzatıldı.

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

Battalgazi'de 48 gecekondu yıkıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Battalgazi Mahallesi, Karslı Cami çevresinde bulunan 48 gecekondu ev sahibinin kendi evleriyle yıkarak arsaları belediye teslim ettiklerini söyledi.

Konak'ta tapu işlemlerini sonlandıramayan vatandaşlara müjde!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 2981 sayılı Gecekondu ve İmar Affı’na müracaat etmiş ancak bugüne kadar tapu işlemlerini sonuçlandıramamış vatandaşları sevindiren bir karar uygulamaya konuldu.

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Şerifali Çiftliği Gecekondu Önleme Bölgesi Otogar, Trafo ve Enerji Nakil Hatlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 25 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Türkiye'de Kent Yenileme Kanunu çıkartılmalı!

İzmir'e bakınca gecekondu görüyorum diyen 25. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili ve Buca Belediyesi eski Başkanı Cebil Şeboy, İzmir'de kentsel dönüşümün acilen başlaması gerektiğini vurguladı.

Tuzla Aydıntepe Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, Aydıntepe Mevkii, Gecekondu Önleme Bölgesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

İzmir Limontepe gecekondu Haberi

İzmir Limontepe gecekondu


İnternete ‘İzmir’in en kötü yerleri’ yazdığınızda karşınıza çıkan Limontepe, adeta ‘şehrin yabancısı’ konumunda bulunuyor. Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden İzmir’e yaşanan göçler sonucunda gecekondu yapılaşmayla kurulan ve eşsiz manzaraya sahip olan Limontepe'de kentsel dönüşüm bilmesiyle anılıyor.

İlk Ses Gazetesi'nden Sultan Gümüş'ün haberine göre, 41 yıldır Limontepe’de yaşayan ve 10 yıldır da mahallenin muhtarlığını yapan Tacim Öz, adı sürekli ‘Kentsel dönüşüm bilmecesi’ ile anılan Limontepe’yi bu kez farklı bir konuyla ele alarak sitem etti. Kişilerin Limontepe hakkında önyargılara sahip olduğunu ve bu önyargıların üstesinden Limontepe’yi tanıyarak gelinebileceğini söyleyen Öz, “Burada insan yemiyorlar. Limontepe sanıldığı gibi kültürsüz, asosyal, eğitimsiz bir yer değil” diye konuştu.

41 yıldır Limontepe’de oturan, 10 yıldır da muhtarlık yapan Tacim Öz, şu açıklamalarda bulundu: “Limontepe hiçbir şekilde sanıldığı...