30 / 04 / 2024

izmir otogar yolu

izmir otogar yolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın Otogar’a kadar uzatılması için uygulama projelerine başlandı. Güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Çevre Yolu hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'nde konuştu. Karaismailoğlu, ''Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecek" dedi.

İzmir Otogarı'nda beklenen dönüşüm başladı!

İzmirlilerin yıllar boyunca şikayet ettiği otogar için Büyükşehir çalışmalara başladı ve mimari tasarım yarışması başlattı. Bölgenin kent ve ülke ulaşımıyla bağı güçlendirilecek.

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu mecliste!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altıntepsi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Bayrampaşa ilçesi, Altıntepsi Mahallesi, Çiftlik Caddesi ile Otogar İç Yolu Bağlantısı Yol Düzenleme Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda...

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesi planlanan Halkapınar-Otogar Metrosu'nun yapım işinden çekildi. 531 milyon liraya mal olması planlanan projenin inşaatına başlanamıyor.

İzmir otogar metrosunu Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

İzmir için kent içi hızlı raylı sistem projeleri hayaldi. İzmirli, metroyla 2000 yılında tanıştı. Bugün, kent içinde hizmet veren raylı sistem hattı 200 kilometreye yaklaştı.

İzmir Otogar-Halkapınar metrosunu Bakanlık yapacak!

İzmir Otogar-Halkapınar Raylı Sistem Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak..

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Projesi'nin ÇED süreci tamam!

Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı.

Fuar İzmir Geçici Servis Yolu açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir'e ulaşımı rahatlatacak olan “geçici servis yolu” projesini, Çarşamba günü hizmete açacak.

Buca ile Otogar arası 10 dakikaya düşecek!

“Buca Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu Projesi” kapsamında Buca ile Otogar arasındaki ulaşım süresi, yarım saatten 10 dakikaya düşecek. Proje 211 milyon lirayla hayata geçiyor.

izmir otogar yolu Haberi

izmir otogar yolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın  uygulama projelerinin çizimine başlandı. Buca’dan Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanan ve  “ekspres” güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı’nın Otogar’a uzatılacak bölümü 6.2 kilometre olacak. Güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.


6 şeritli olacak

Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki viyadük kısmını (Homeros Bulvarı) tamamlayarak  hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek Otogar bağlantısı için de uygulama projelerini yapmaya başladı. Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak bu önemli arter Buca, Bornova ve Konak ilçelerinden geçecek. Toplam 6.2 kilometrelik bulvar olarak açılacak yeni yol 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş...