27 / 04 / 2024

İzmir Özbey Mahallesi sit ilanı

İzmir Özbey Mahallesi sit ilanı

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Özbey Mahallesi'nin içerisinde sit alanı belirlendi. Bugün resmi gazetede yayınlanan yazılı açıklamaya göre İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edildi.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Divan Residence'la İzmir'e 422 yeni konut geliyor!

Teknik Yapı tarafından İzmir Ege Mahallesi'nde hayata geçirilen Divan Residence'ta satışlar başladı. İşte Teknik Yapı Divan Residence detayları...

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 5. Etap'ın ihale tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

TOKİ İzmir Selçuk Zafer Mahallesi 3.Etap 209 konut ihalesi yarın!

İzmir İli, Selçuk İlçesi, Zafer Mahallesi 3.Etap 209 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak. 

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir’de kentsel dönüşüm için gözlerin çevrildiği en önemli bölgelerden biri olan Ege Mahallesi’nin birinci etabı için yapılan kat karşılığı anahtar teslim yapım ihalesi, sonuçlandı. 3 firmadan teklif sunulan ihaleyi Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ve Baykan Otomobil A.Ş. aldı. 

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de Konak İlçesi'ne bağlı Ege Mahallesi'nde yapılacak dev dönüşüm için ihale tarihi belirlendi. İzmir Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi 15 Ekim 2020 tarihinde yapılacak...

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi başlatacak devamını ise müteahhitler getirecek.

İzmir Özbey Mahallesi sit ilanı Haberi

İzmir Özbey Mahallesi sit ilanı

İzmir ili, Torbalı ilçesi, Özbey mahallesinde bulunan, bir bölümü Hacının Dağı Devlet Ormanında bir bölümü de kadastro harici alanda kalan alanın 2863 sayılı kanun kapsamında I.(Birinci) ve III.(Üçüncü) Derece Arkeolojik sit olajak tescil edilmesi gerektiğine ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 23.06.2014 tarihli ve 24.06.2014 tarih ve757 sayı ile Müdürlük evrak kaydına giren rapor ve ekleri, İzmir II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 25.03.2014 tarihli ve 1281'sayılı yazısı ile istenilen 2863 sayılı kanunun 5177 sayılı kanun ile değişik 7. maddesi kapsamındaki kurum görüşlerinin iletildiği yazılar ve ekleri okundu; işlem dosyası incelendi. Yapılan görüşmeler sonucunda;

İzmir ili, Torbalı ilçesi, Özbey mahallesinde bulunan, bir bölümü Hacının Dağı Devlet Ormanında bir bölümü de kadastro harici alanda kalan, kararımız eki koordine özet çizelgesinde...