05 / 05 / 2024

izmir park yenileme projeleri

izmir park yenileme projeleri

Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi çarşıyı ve çevresini korumak adına önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çınaraltı Parkı’nda da meydan düzenlemesine gidecek.

İzmir Konak'ta 3 yılda 42 park yenilendi!

İzmir Konak'taki park yenileme çalışmaları devam ediyor. Konak Belediyesi bu kapsamda 42 parkı baştan aşağı yeniledi.

İzmir'de İhsan Alyanak Parkı açıldı!

İzmir’in eski başkanlarından olan ve hayatını kaybeden İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesindeki İhsan Alyanak Parkı, yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarıyla yeniden açıldı.

Topkapı Kültür Parkı Yenileme projesi imar planı askıda!

İstanbul Topkapı Kültür Parkı Yenileme Revizyon Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kuşadası Efe Suphi Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi park yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye bu kapsamda Efe Suphi Parkı’nı yeniliyor.

İzmir Park yılbaşında açık mı?

İzmir Park, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, İzmir Park yılbaşında açık mı? İzmir Park yılbaşında kaçta açılıyor? İşte İzmir Park 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Urla'da kent yenileme çalışmaları tamamlandı!

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan park yenileme çalışmaları tamamlandı.

İzmir Park Kurban bayramı çalışma saatleri!

İzmir Park hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, İzmir Park Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte İzmir Park Kurban bayramı çalışma saatleri...

İzmir Buca'ya 6 yeni park inşa edilecek!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yıl içinde yaptığı semt gezilerinde tespit edilen veya mahallelinin ihtiyaç bildirdiği alanlara 2016 yılı yenileme programı kapsamında Buca’ya 6 yeni park yapım kararı alındı.

Malatya Kanalboyu'nun altyapı çalışmaları tamamlandı!

Kernek Şelalesi ve Hürriyet Parkı yenileme projeleriyle Malatya’nın çehresini değiştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi bu projelerle bütünlük içerisinde Kanalboyu’nda da çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Park Yaşam Ataşehir'de fiyatlar 228 bin TL'den başlıyor!

İzka İnşaat ve Gültekinler İnşaat ortaklığıyla inşa edilen proje İzmir İl'i Çiğli İlçe'sinde yükseliyor. Proje toplam 52 bin metrekare alana yayılıyor. İzmir Park Yaşam Ataşehir'de fiyatlar 228 bin TL'den başlıyor.

İzmir Park Yaşam Mavişehir değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Park Yaşam Mavişehir ve Ankara İli Çankaya İlçesi Karakusunlar Mahallesinde bulunan 4 adet Bağımsız Bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Hatay Sevgi Parkı yenileniyor!

Uğradığı sel felaketinin ardından uzun yıllar atıl durumda kalan Sevgi Parkı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığında görevli peyzaj mimarlarının hazırladığı yenileme projesi ile adeta yeniden doğacak.

Eyüp Bir Nefes Parkı yenileniyor!

Eyüp Belediyesi, Rami Yeni Mahallesi’nde bulunan Bir Nefes Parkı’nda yenileme çalışmaları başlattı. Bir Nefes Sosyal Tesisleri’nin hemen yanında bulunan Bir Nefes Parkı’na yeni yürüyüş yolları yapılıyor

izmir park yenileme projeleri Haberi

izmir park yenileme projeleri


Kemeraltı’nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi çarşıyı ve çevresini korumak adına önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çınaraltı Parkı’nda da meydan düzenlemesine gidecek. 


Hazırlanan projeye göre, Çınaraltı Parkı’nda var olan eskimiş beton yüzey kaldırılarak bazalt ve granit taşları ile oluşturulan bir parça ile döşenecek. Günümüzde hizmete devam eden restoran ve kahvehane gibi bölümlerde, alanın mimari karakteri ve ticari faaliyetleri ile uyumlu, çağdaş mimari diline sahip bir konsept oluşturulacak. 


Bölgedeki canlılığı korumak ve parka renk getirmek için 847/1 Sokak ile park alanını ayıran bölüme ve parkın ortasında bulunan çınar ağacının etrafına oturma gruplarıyla masalar yerleştirilecek. Böylece alanın günümüzdeki kullanım şekli devam ettirilmiş olacak.


Engelli ulaşımı için rampa alanların da yapılacağı parkta, varolan bütün ağaçlar korunacak, ilave olarak ise 3 adet yeni ağaç dikilecek.  Kentlilerin...