18 / 05 / 2024

İzmir RES uygulama planları iptal mi

İzmir RES uygulama planları iptal mi

İzmir Urla'daki Ovacık Köyü'nde bulunan 1806 çam ağacının kesilerek yapılmak istendiği iddia edilen Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) uygulama planları için İzmir 2. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

İstanbul Silivri 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul İli, Silivri İlçesi, Mahmut Şevket Paşa-1 RES Projesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Çeşme'de RES projelerine bilirkişi incelemesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de Res davasının keşfi yapıldı!

İzmir’de Çeşme Marina’nın yanındaki Karadağ bölgesinde Okman Enerji şirketinin yapmakta olduğu Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için "ÇED gerekli değildir" kararına karşı Çeşme Belediyesi’nin açtığı iptal kararı davasının keşfi yapıldı.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

İzmir RES uygulama planları iptal mi Haberi

İzmir RES uygulama planları iptal mi

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde 1806 çam ağacının kesilerek yapılmak istenen Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) uygulama planları için İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Detaylar...