19 / 05 / 2024

izmir tarihi havagazı fabrikası

izmir tarihi havagazı fabrikası

İzmir’de, 2008 yılında restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen Alsancak’taki 153 yıllık tarihi Havagazı Fabrikası, gençler için astronomiden yogaya 12 farklı branşta kurs ve atölyeye ev sahipliği yapıyor.

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi! 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesinde Temmuz 2023 müjdesi geldi... 614 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın...

TOKİ İzmir Seferihisar 2023 projesinde son dakika! 517 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ İzmir Seferihisar 2023 projesinde son dakika... Tam 517 yeni konut için resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın...

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan İzmir'de 13 bin TL'ye arazi fırsatı. İzmir'de satılık arazi arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın. İşte detaylar...

İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kemalpaşa TOKİ projesinde yer alan 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler için başvurular 11 Nisan tarihinde başlıyor. Peki İzmir Kemalpaşa TOKİ son başvuru tarihi 2022 ne zaman?

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir'deki tarihi fabrikanın müzeye dönüştürülmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de bulunan tarihi elektrik fabrikasının müzeye dönüştürülmek amacıyla bir vakfa devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ İzmir 2019 kura çekiliş tarihi belli oldu!

TOKİ İzmir 2019 kura çekiliş tarihi belli oldu. Peki TOKİ İzmir Selçuk Zafer kura tarihi, TOKİ İzmir Ödemiş 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Torbalı 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Bergama 2019 kura tarihi, TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura tarihi ne zaman?

izmir tarihi havagazı fabrikası Haberi

izmir tarihi havagazı fabrikası

İzmir’in havagazı ile aydınlatma sistemi için yapımına 1862 yılında başlanan ve 2008 yılında restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen Alsancak’taki Havagazı Fabrikası, birbirinden renkli etkinliklerle gençlerin buluşma mekanı haline geldi.


Geçtiğimiz yıl start alan ve 12 branşta 1029 üniversite öğrencisini bir araya getiren “Havagazı Gençlik Merkezi”, yeni dönemin kurs ve atölye çalışmalarına 14 Mart Cumartesi günü başlıyor. 14 Haziran’a kadar devam edecek Astronomi, Resim, Sağlıklı Yaşam ve Doğa Kulübü, İngilizce, Fotoğrafçılık, Sosyal Medya, Latin Dansları, Film Atölyesi, Yaratıcı Okuryazarlık, Yoga ve İşaret Dili kurslarının yanında, gençler sosyal sorumluluk ve çevre projelerine de katılacak.


Gençlik Merkezi’nin yeni dönemde hedefledikleri projelerin başında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstiklal Marşı’nı “İşaret Dili” öğrencileriyle birlikte okumak geliyor. Ayrıca İzmir büyükşehir Belediyesi tarafından...