23 / 07 / 2024

izmir temiz plaj listesi

izmir temiz plaj listesi

Bayramı evlerinde geçiren İzmirliler, 37 dereceyi aşan sıcak havada serinlemek için şehir merkezine yakın tatil yörelerini tercih etti. Çeşme, Foça, Urla ve Seferihisar, günübirlik tatil yapmak isteyenlerin akınına uğradı...

İzmir Çeşme Pırlanta Plajı'na 3 ayrı tesis geliyor!

“İzmir Çeşme Pırlanta Plajı” için üç ayrı ihaleye çıktı. İzmir Çeşme Pırlanta Plajı'nın toplam üç noktasında günübirlik tesisler yapılarak,

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

İzmir Seferihisar'da 4 milyon TL'ye plaj tesisi!

Seferihisar Belediye Başkanlığı, İzmir Seferihisar'ın Sığacık mevkiinde bulunan plaj tesisini satışa çıkardı. Söz konusu tesis alanının satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi.

İdris Güllüce İztuzu plajına sahip çıktı!

Çevrecilerin günlerce nöbet tuttuğu Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nın işletme hakkının İngiliz ortaklı bir firmaya verilmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den önemli mesajlar geldi.

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Marmara Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacakmış. Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarında da çevre yolları yapılacakmış.

Yeşil Pota, Temiz Doğa projesi 3 yaşında!

Yeşil Pota, Temiz Doğa projesi 3 yaşında. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin 3. dönemi başlıyor.

2015 yılı mavi bayraklı plaj ve marina adayları belirlendi!

Türkiye'nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları Kuşadası'nda masaya yatırıldı. Pine Bay Otel'de düzenlenen Ulusal Jüri toplantısında Türkiye'nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları belirlendi.

1977 yılında İstanbul'un plaj sayısı 167'den 17'ye düşmüş!

1977 yılında İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecekmiş. İstanbul Belediyesi, İstanbul sahillerindeki 167 plajdan 150 plaj için ''Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır'' levhaları yazdırmış.

İzmir su kesintisi 12 Ocak 2015!

İZSU Genel Müdürlüğü, izmir Mordoğan’da Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen Karaburun-Mordoğan arası yol çalışmaları nedeniyle köprü ayağı imalatı yapılacağından, bölgedeki şebeke hattının deplase edileceğini açıkladı

Antalya Konyaaltı'nda plaj harabeye döndü!

Antalya Konyaaltı sahilinde yer alan Beachpark’ta yıllardır hizmet veren plaj işletmeleri, restoran ve barların sözleşmesi 28 Ekim 2014’te sona erdi. Antalyalılar bu görüntünün turizmin başkentine yakışmadığını dile getiriyor.

İztuzu plajı için çivi bile çakmama sözü!

İztuzu'nun İngiliz ortaklı DALÇEV firmasına verilmesi yöre halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, plajın denetiminden sorumlu olan ve işletme hakkını DALÇEV’e kiralayan MUÇEV şirketi Genel Müdürü İbrahim Akoğlu, Habertürk’ün sorularını yanıtladı.

İdris Güllüce'den flaş İztuzu Plajı açıklamaları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada İztuzu Plajı hakkında değerlendirmelerde bulundu... Peki İztuzu Plajı, imara açılacak mı? İztuzu Plajı'nda kiralama yapılacak mı? İztuzu Plajı'na giriş ücretli olacak mı?

izmir temiz plaj listesi Haberi

izmir temiz plaj listesi


Ramazan Bayramı'nı şehir merkezinde geçiren İzmirliler, serinlemek için yakındaki sahillere akın etti.


Hava sıcaklığının uzun yıllar sıcaklık ortalamasının üzerinde seyrettiği İzmir, Ramazan Bayramı'na rağmen sakin günlerini yaşıyor. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu şehir merkezindeki büyük meydan ve caddelerde özellikle öğle saatlerinde az sayıda vatandaş olması dikkati çekti. 


Bayram için tatil yörelerine gitmeyen, bayramı evlerinde geçiren İzmirliler, 37 dereceyi aşan havada serinlemek için yakındaki tatil beldelerine yöneldi. Bayramın ilk günü bayramlaşmayı tamamlayan birçok vatandaş, ikinci gün sabah saatlerinden itibaren yola çıktı.


Günübirlikçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler, şehir merkezine yakın olan Çeşme, Foça, Urla ve Seferihisar oldu. Bu ilçelerdeki plajlar, sıcaktan bunalanlarca...