27 / 04 / 2024

İzmir Termal turizmi

İzmir Termal turizmi

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, sağlık turizmi kapsamında son yıllarda çok yoğun çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların Sağlık ve Turizm Bakanlıkları tarafından desteklendiğini belirtti.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi imar planı askıda!

İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı askıda...

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

İzmir Ege Uğurlu Termal Resort'un ihalesi yine ertelendi!

Dikili İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi'nde bulunan Ege Uğurlu Termal Resort&Spa'yı satışa çıkarıldı. Daha önce 2 kere ihalesi ertelenen turizm tesisinin toplam satış bedeli 9 milyon 536 bin 810 TL olarak belirlendi.

İzmir Ege Uğurlu Termal Resort icradan 9.5 milyon TL'ye satılıyor!

Dikili İcra Dairesi tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi'nde bulunan Ege Uğurlu Termal Resort&Spa'yı satışa çıkarıldı. Söz konusu turizm tesisinin toplam bedeli 9 milyon 536 bin 810 TL olarak belirlendi.

Kütahya'nın çehresi değişiyor!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek...

İzmir Termal turizmi Haberi

İzmir Termal turizmi

Dr. Özer Gürbüz, "Türkiye son yıllarda medikal turizmde de iddialı hale geliyor. Tatil için ülkemize gelen yabancıların sağlığı, bizim için çok önemli. Ama özellikle tedavi amacıyla ülkemize gelen turistleri ağırlamak çok daha önemli" diye konuştu. "Özellikle yaşlı ve engelli kişilerin turizm hareketliliği ülkemiz açısından daha büyük önem arzediyor" diyen Op. Dr. özer Gürbüz, "Sadece yaşlı ve engelli köyleri kurmak, dünyadaki yaşlı ve engelli turistleri ülkemize çekmek için yeterli değil. Bu insanların İzmir'i tercih etmeleri için şehrimizin de yaşlı ve engellilere uyumlu hale gelmesi gerekiyor. Bu amaçla dünya bankası 'yaşlı ve engelli dostu şehirlerin oluşumuna katkı veriyor" dedi. 



BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

Op. Dr. Özer Gürbüz, şunları söyledi: "Tatil için gelen turistler daha çok Antalya'yı tercih ediyor. Tedavi amaçlı gelen yabancılar ise medikal...