03 / 05 / 2024

İzmir yapı hataları

İzmir yapı hataları

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, ''Yapılarda karşılaşılan en yaygın hatalar tespit edildi, İzmir'de de benzer hataların olmaması için önlemler alınacak'' dedi.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ev alırken yapılan faturası ağır hatalar!

Türkiye'de gayrimenkul konusunda faturası ağır hatalar yapıldığını söyleyen Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LİDEBİR) Deniz Arslan, çok sayıda kişinin hasarlı evde oturduğunu söyledi.

Yatırımda yapılan büyük hatalar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırımda yapılan büyük hatalar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 13 maddelik analizi...

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümde hatalar yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümlerde hatalar yapıldığını söyleyerek, ‘Bu hatalardan ders alarak artık önümüze bakmamız lazım’ dedi.

Hekim Yapı, İzmir Yapı Fuarı'na katıldı!

Hekim Holding şirketlerinden Hekim Yapı AŞ, 22. İzmir Yapı Fuarı'na katıldı.

Braas Çatı Sistemleri, 22. İzmir Yapı Fuarı’nda yer alacak!

Braas, İzmir Yapı Fuarının 22. yılında çimentolu kiremit üretiminde çığır açan yeni yüzey kaplama teknolojisi “Evolution Innotech” ile ilgi çekmeyi amaçlıyor.

İzmir'in yapıları hatasız inşa edilecek!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, ''Yapılarda karşılaşılan en yaygın hatalar tespit edildi, İzmir'de de benzer hataların olmaması için önlemler alınacak'' dedi.

Didim Ticaret Odası Yapı ve Gıda Fuarlarına ücretsiz ulaşım sağlıyor!

Didim Ticaret Odası, 21. İzmir Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri Fuarı ile FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’na ücretsiz ulaşım sağlayacağını açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi İzmir Yapı Fuarı'nda!

Türk yapı sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Turkeybuild İzmir Yapı Fuarı 6-9 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi fuara 50 üyesiyle katıldı...

20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir'i 28 bin 418 kişi ziyaret etti!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki en köklü ve en büyük buluşması olan 20. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, yapı sektörünün profesyonellerini bir araya getirdi.

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi!

İzmir turizmde rotasını Latin ülkelerine çevirdi. İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "İzmir yapılacak altyapı ve büyüme çalışmalarıyla hedef ülkelerin cazibe merkezi olacaktır" dedi

İzmir yapı hataları Haberi

İzmir yapı hataları

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, 17 Ağustos'ta depremin yaşandığı bölgede yapılaşmada ve yapılarda karşılaşılan en yaygın hataların tespit edildiğini, İzmir'de de benzer hataların olmaması için önlemler alınarak, uygulamalara ilişkin çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydetti.


Varan, Marmara Depremi'nin 17'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biri olan bu depremde resmi raporlara göre 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 bin 901 kişinin yaralandığını, 505 kişinin de sakat kaldığını aktardı.


İzmir'in de "1'inci derece deprem bölgesi"nde yer aldığının altını çizen Selahattin Varan, müdürlük olarak özellikle afet öncesinde tedbir alınmasının gerekliliğinden hareketle, kentteki yapılaşmayla ilgili uygulamaya yönelik bir dizi önlemlerin alınmasının sağlandığını, bu önlemlerin kapsamının genişletilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.


Varan, bu önlemlerin alınması...