05 / 05 / 2024

izmir yeşil otel belgesi

izmir yeşil otel belgesi

Avrupalı turistlerin otel seçimlerinde belirleyici rol oynayan 'Yeşillenen Oteller' uygulaması Türkiye'de de yayılmaya başladı. İzmir'de yer alan Swissotel Büyük Efes'e de yeşil otel belgesi verildi...

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

İzmir'de yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirildi!

Ege Üniversitesinin (EÜ) de aralarında bulunduğu üç üniversitede görevli öğretim üyesi sekiz bilim kadının kurduğu Türkiye Biyotasarım Takımı (TBT), yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirdi..

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri!

17 bin metrekare alanda üzerinde Yeşil GYO Elexia Tuzla projesi konut, otel, AVM, ofis ve Thermal Spa alanlarından meydana geliyor. Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri...

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

İzmir’de yeni projeler ile yeşil alan artacak!

İzmir’de yeni projeler ile hem yeşil alan artırılacak, hem de halkın denize ulaşımı kolaylaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, karayolunu yeraltına alarak 42 bin metrekarelik yeşil alan oluşturacak.

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Kapadokya Dedeman Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kapadokya Dedeman Otel, Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uyarak çevreye duyarlı tesis belgesi sahibi oldu ve 'Yeşil Yıldız' aldı.

Elite World Business Otel Yeşil Yıldız aldı!

Elite World Business Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi ve "Sürdürülebilir Turizm" kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen 'Yeşil Yıldız' unvanını almaya hak kazandı.

izmir yeşil otel belgesi Haberi

izmir yeşil otel belgesi

Otellerin çevresel duyarlılıkları Bureau Veritas tarafından 10 başlık altında toplanan 122 kriter üzerinden değerlendiriliyor. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan oteller 'Yeşil Otel' sertifikası almaya hak kazanıyor. Svvissotel Büyük Efes, çevreye ve geri dönüşüme verdiği önemi, kaynaklarının kullanımından mimarisine kadar her alanda göstererek, tüm tesisini güncel tasarruf teknolojilerine göre düzenledi. Bu çalışmalarının sonucu olarak, 'Altın Yeşil Otel' (Gold Green Hotel) belgesini almaya hak kazandı. 

Milliyet...