03 / 05 / 2024

izmirde hangi projede dolandırıcılık yapıldı

izmirde hangi projede dolandırıcılık yapıldı

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

Teknik Yapı'dan 4 projede peşinde yüzde 10 indirim fırsatı! 

Teknik Yapı 4 projede hem peşinde yüzde 10 indirim fırsatı hem de yüzde 25'ini peşin kalanını 48 aya kadar vade ile ödeme imkanı sunuyor. Peki hangi projelerde bu fırsat geçerli? İşte detaylar...

Pasifik GYO yılın 9 ayında 385.3 milyon TL hasılat elde etti! Hangi projede inşaat ne aşamada? 

Pasifik GYO, 30 Eylül tarihinde sona eren dönemde 385 milyon 260 bin 967 TL hasılat elde etti. Peki Pasifik GYO projelerinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

TOKİ Kayaşehir 2017 başvuruları hangi bankaya yapılacak?

TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde satışa sunulan dairelerin fiyatları 144 bin 755 TL'den başlıyor. Başvuruların başladığı projede başvuru dönemi 20 Eylül'e kadar devam edecek. TOKİ Kayaşehir 2017 başvuruları hangi bankaya yapılacak?

Sur Yapı Aynen Öyle kampanyasında hangi projeler var?

Sur Yapı 14 projede 500 konutu kapsayacak yeni bir kampanya başlattı. 'Aynen Öyle' kampanyasında sıfır peşinat ve sıfır faizle ödeme avantajı sunuluyor. Peki Sur Yapı Aynen Öyle kampanyasında hangi projeler var?

Ispartakule'de hangi projelerde alım satım yapılabiliyor?

İstanbul Avcılar’daki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu, tedbir kararı binlerce aileyi vurdu. Birçok projede konut satışının durduğu Ispartakule'de hangi projelerde alım ve satım yapılabiliyor?

Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı yaptığı açıklamada projelerin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Peki Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

2014'te en çok hangi projede satış gerçekleşti?

DAP Yapı'nın, İstanbul Kartal'da geliştirdiği İstMarina, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre, 1003 adetlik satış adediyle 2014'te yıllık bazda, gelir kaleminde en fazla satışı gerçekleşen projesi oldu.

Dumankaya D planı hangi projeleri kapsıyor?

Dumankaya İnşaat'ın 4 ana başlık altında tanıttığı D planı uygulaması tanıtıldı. Uygulama 3 projede geçerli olacak. Peki Dumankaya D planı hangi projeleri kapsıyor?

Sur Yapı kampanyasında hangi projeler var?

Sur Yapı'nın İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda hayata geçirdiği 4 projede 5 bin TL peşinat kampanyası uygulanıyor. Peki Sur Yapı kampanyasında hangi projeler var?

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Bağımsız bölüm niteliğinin değiştirilmesi!

Apartmanda bir bağımsız bölümün projede ve tapuda yazan niteliğinin değiştirilmesi için kat maliklerinden hangi oranda izin alınması gerekiyor? İşte bağımsız bölüm niteliğinin değiştirilmesi yasal esasları...

izmirde hangi projede dolandırıcılık yapıldı Haberi

izmirde hangi projede dolandırıcılık yapıldı

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.


YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLANDIRMIŞLAR

Mağdur olan ailelerin avukatlarından Mustafa Erdem Yavuz, "48 dairelik proje 120 kişiye satılmış ve 8-10 milyon lira dolandırıcılık söz konusu. Bu projeyi yapan şüpheli müteahhit bu projenin sıkıntıya gireceğini anladığı andan itibaren mirasından ve babasının mirasından feragat etmiş. Bu sebeplerle şu an cumhuriyet savcılığında dosya birleştirildi. Birleştirildikten sonra savcımız bu olayın vahametini ve dolandırıcılık iradesini tespit etti. Umarım en yakın zamanda iddianame düzenlenerek kovuşturma aşamasına geçilecek. Bu konuda beklentimiz yüksek ve umudumuz var. Biz dosyayı yakından takip ediyoruz" dedi.


"300 YIL CEZA BİLE VERİLEBİLİR"

Şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık suçu itibariyle zincirleme suç...