18 / 05 / 2024

İzmirde inanç turizmi 2014

İzmirde inanç turizmi 2014

İzmir'de gerçekleşen ve 120 ülkeden katılımcıların olduğu Baptist Kiliseleri Birinci Türkiye Kongresi, Swissotel Büyük Efes'de başladı. 11 Temmuz'a kadar sürecek kongrenin İzmir'deki inanç turizminin gelişmesine katkı koyacağı belirtildi...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Eminevim, 2015 yılında 4500 üyesini inanç turlarına götürdü!

25 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim, 2015 yılında 4500 üyesini inanç turlarına götürdü.

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Ankara Sierra Yaşamkent'te mucizelere inanın!

Kargın İnşaat tarafından Ankara Yenimahalle'de yükselen Sierra Yaşamkent'te mucizelere inanın kampanyası.

Rahmi Çuhacı: İnşaatçılar inanılmaz borçlandı!

İnşaatı bitmiş projelerde daire satamamaktan dert yanan firmalar bulunduğunu ifade eden Çuhacı, "Bir dönem Katarlılar, Suudi Arabistan'dan gelenler ciddi alım yaptı fakat artık onlar da yok. İnşaatçıların bize olan borçları inanılmaz durumda. " dedi.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Said Nursi'nin köyü inanç turizmine kazandırılıyor!

Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan'a bağlı Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması için çalışmalar başladı. Kaymakam İnci, Nurs köyüne gelenlerin, bölgenin doğal, otantik ortamında rahatça ziyaretlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

İzmirde inanç turizmi 2014 Haberi

İzmirde inanç turizmi 2014

ÇEŞİTLİ ülkelerden 500'e yakın Baptist din adamı, dünyada ilk kez nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede bir araya geldi. İzmir'de gerçekleşen ve 120 ülkeden katılımcıların olduğu Baptist Kiliseleri Birinci Türkiye Kongresi, Swissotel Büyük Efes'de başladı. 11 Temmuz'a kadar sürecek kongrenin İzmir'deki inanç turizminin gelişmesine katkı koyacağı belirtildi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu hoşgörü kentinin böyle anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum" dedi. 


İzmir'de Baptist kiliseleri başkanlarını konuk etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdiilaziz Ediz, "Laik yönetime sahip ülkemizde her dinden vatandaş huzur içinde yaşamaktadır. Bu özelliği ile Türkiye başta AB olmak üzere tüm dünya ülkeleri arasında saygınlık kazanmıştır" dedi. AK Parti izmir Milletvekili Rifat Sait, Dünya Protestan Birliği'nin İzmir'de toplantı yapmasını...